Sidovändare

11americanwife.jpg

Betagen. Blev jag av denna bok. Framförallt för att den är en sådan sidovändare. En sådan där bok som gör att man tar varje tillfälle i akt för att komma några sidor framåt. Läsa. Läsa. Läsa. Jag pliktläste på litteraturkurserna på universitetet. Sedan har jag alltid läst massor på somrarna. Men inte funnit fram till ett regelbundet läsande över hela året av skönlitteratur – annat än i tanken. Nu hoppas jag. Oj vad jag hoppas. För jag älskar det ju!

Nu har jag suttit och googlat bilder och läst om Laura Bush vars liv utgör en grundstomme till Alice i Presidentens hustru. Jag trodde aldrig att jag skulle se något annat när jag tittade på henne, men det gör jag nu. Sittenfeld lyckas med något slags mission impossible att göra henne till en mångfaciterad människa som man fattar tycke för. Fiktionens kraft. Och kärlekshistorien mellan Alice och Charlie är så fint beskriven. Och Sittenfeld skriver så bra. Och hon väver in de stora frågorna på ett sätt så att man själv lever sig in och förundras. Nu vill jag även läsa I en klass för sig och Mannen i mina drömmar som lär var på gång från biblioteket. Så absolut – läsrekommendation. För femtiofem kronor på bokrean väntar läsglädje bakom hörnet.

Omslag till den amerikanska utgåvan.

12 comments

 1. Jag kan bara hålla med! Läste den i somras och blev fast. Man ville bara fortsatta att läsa och det är ett bra betyg tycker jag 🙂

 2. Jag läste Presidentens hustru för några veckor sedan (som jag skrev när du beställt den) och jag älskade den också – gick och la mig vid nio och läste sen alldeles för länge varje kväll för att jag inte kunde sluta. Även jag googlade Laura och George Bush för att få reda på mer om dem. Man fick liksom en helt annan bild av både henne, honom och hela den där cirkusen runt att bli amerikas president. Måste läsa Sittenfelds andra böcker och hoppas att de är lika fängslande. /Kristina

 3. Tinajo: Absolut! Det svenska omslaget är nästan lika fint med solhatt och allt 🙂

  Johanna: Visst fastnar man! Kul med en riktig sidovändare som man inte kan låta bli att läsa i. Nu griper jag mig an Sigrid Cumbüchens Spill som jag velat läsa länge. Det gäller att komma igång där i skarven mellan böcker. När man liksom inte kan släppa den man just har läst. Men i mitt projekt att göra något varaktigt åt mitt läsande så kastar jag mig ut till nästa 🙂

  Kristina: Jag minns att du skrev det. Visst är den bra! Jag blir så makalöst nyfiken på hela hennes – dvs Laura Bushs- livsöde och vill genast läsa biografier och även hennes egen bok. Jag vet inte riktigt vad jag hade för bild av henne innan egentligen, men fiktionen i boken fick mig verkligen att fundera över hur vi placerar in människor i fack och låter dem stanna där. Jag har reserverat Sittenfelds två andra böcker på biblioteket och hoppas få dem till helgen. Hon skriver med sådant flyt och sådan finess att det lockar att utforska hela författarskapet. Jag får lov att återkomma med intryck!

 4. Boktips: “One Day” av David Nicholls. Också en bok att verkligen slukas av!
  Har läst Sittenfelds samtliga böcker och kan rekommendera Prep.
  /Alexandra

  Alexandra: Jag väntar in Sittenfelds övriga böcker. Kul att höra att du gillar Prep. Skall kolla upp Nicholls. Just ja – han som skrev manus till Kalla Fötter. Och boken är ju på g att bli film. Tack för tips! Slukarböcker är något visst med! //W

 5. Jag läste boken i höstas med god behållning! Tycker det amerikanska omslaget är tjusigare, dock, även om det svenska är fint.

 6. Den där boken står i min bokhylla, men har av någon anledning inte blivit läst. Nu ska jag ta tag i det, så tack för tipset!

 7. Ja, den är verkligen bra. Jag googlade också och läste på vad som var sant och inte. Men fascinerande är verkligen boken.

 8. Tyckte också att boken var bra och precis som du var jag tvungen att använda mig av Google efteråt. Vad skulle man göra utan internet i dessa dagar? Jag läser non-stop och har i princip alltid ett lager av böcker, så att jag inte står utan, men efter två veckors hemmavistelse pga magsjuka och feber så är det helt tomt! Har gjort en beställning hos Adlibris men får nog vänta till efter helgen för leverans. Inspirerad av dig blev det både Spill och Just Kids i beställningen, hoppas att jag gillar dem!

 9. Tack för boktips ! Har precis läst klart “En dag” av David Nicholls och det känns så tomt nu :)Ska kolla om bibblan har den du tipsar om ! (Finns ingen bokhandel i Åre, men ett bra bibliotek tack och lov) :)Trevlig helg !Kram Kicki

Leave a Reply

Your email address will not be published.