Galette

Galette är sommar. På Crêperiet i Hablingbo. Eller på Visby Crêperi. Vi har dock aldrig kommit till skott att prova hemma. Men nya Ica Buffé kör pannkaksspecial och där finns ett galette-recept. Maken fann dock inget bovetemjöl på stormarknaden i helgen, men skam den som ger sig. Vi gör ett nytt försök till helgen hoppas jag. Är det någon som är Galette-gräddare här som har tips för att få till det hela? Man har ju ingen stor galettepanna direkt, men man får väl köra med vanlig hederlig stekpanna. Min favorit är en mycket enkel dessert-galette med lite honung och lite citron på. Annars kan man ta på vad som helst egentligen, antingen för att äta som huvudrätt eller som dessert. Om det blir Gotlandsfeeling hemma i köket återstår väl att se, men försöka duger :).

Bild från Ica Buffé.

9 comments

  1. Jag blev också sugen på att testa när jag såg det där receptet. Tips: Bovetemjöl finns i en grön kartong bland fröer och gryn på Ica Maxi. GoGreen är märket.

  2. Mmm, vad gott det ser ut! Doftar sommar lång väg. Jag får ng allt leta fram det senaste numret av Buffé som nog hamnade i tidningshögn utan att ha blivit ordentlig läst. Tack för tipset Weronica! :)Jag vill också passa på och tacka för de fina och omtänksamma orden hos mig. Jag blev otroligt glad och de värmde gott i hjärtat må du tro.Tack för all uppmuntran och omtanke kära du. :)Kram Lotta

  3. Ska kolla med min chef Anna, hon gör det mest fantastiska gallettes till oss ibland på luncherna.. (och är även hon ett stort fan av Visby creperi)!Återkommer med hennes recept.. //Hanna

  4. I Stockholm får man absolut inte missa A la Crêpes på Katarina bangata, heller inte det än mer franska; 4 Knop, endast 25 steg från Götagatan. Två måsten för crêpes-älskare. Viva la France (och lite södermalm)!Kram Anna

  5. Tack snälla fina du, de orden värmde men jäklar vad hungrig jag blev nu hörrö. Kan nog inte skrapa ihop till nån galette tyvärr, äggen gick åt till pannkakorna tidigare idag. Damn.Hoppas ni får en fin fredag.Kram

  6. Hej, är också en stor fan av Visby Creperi och Leva Husfabrik precis söder om Visby som har lite samhörighet. Vi har dessutom en son som är glutenintolerant så galetter är perfekt. Vi köper Saltå Kvarns bovetemjöl som är jättebra, finns oftast bland deras övriga sortiment och det är ju framförallt Coop som har mest Saltå Kvarns produkter. Vi gör Galetterna dessutom helt mjölfria då vi ersätter filmjölken med vatten och det går lika bra.Lycka till! Vi kanske ses i Visby någon gång…Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published.