Dagens blädder

13kungligtsnygg.jpg

I dag bläddrar jag i Kungligt snygg av Ebba von Sydow. Här får man följa med in i kungligheternas garderober. Ett helt avsnitt i boken handlar om kungliga brudklänningar. För mig som är en trogen läsare av min mammas Svensk Damtidning och som fått kungligheter med mig sedan barnsben är det kanske inte så mycket nytt under solen. Det är dock roligt med en samlad blick. Jag gillar stilsammanfattningarna i form av prinsessornas modeskolor där man får konkreta exempel på den kungliga stilen. Roligast är när Ebba von Sydow blir mer synlig och tycker till om saker och väljer favoriter och missar. Med Ebba på såväl omslag som i en del inlagebilder vill man på något sätt ha mer av henne själv i boken. Frågan är kanske också hur pass tidlös boken är. Nu är den rolig att bläddra i som ett litet lyxigare magasin, men hur snabbt åldras den? Och det var väl ändå Laura Bush som föregick Michelle Obama och inte Barbara? Sammanfattningsvis – en mycket bläddervänlig bok med snyggt förpackat innehåll. Den blivande brittiska prinsessan Catherine hade förmodligen varit given i boken om den kommit ut senare. Nu ser jag naturligtvis fram emot den 29 april då jag tänker bänka mig för brittiskt kungabröllop. Jag kommer nog inte att rita av brudparet som jag gjorde 1981, men mycket roligt skall det bli :).

4 comments

  1. Åh jag kommer också att sitta bänkad. Man kan inte missa ett kungligt bröllop!Gillar omslaget på boken…men annars är jag nog inte så intresserad av just innehållet… Men den verkar snygg!Gillar alltid dina finfina tips och dina personliga åsikter till.Må så gott!/Mariette

  2. Jag tror att jag måste jobba hemifrån den 29e. Typans att vi inte har helgdag här som de har infört där borta. Tycker också att det är lite trist med dagsvigsel för vi kommer inte att få se så mycket tjusiga klänningar, bara massa små pikanta hattar och dräkter. Jag ska gå och smygbläddra lite i butiken innan jag fattar beslut om inköp. Har ju lusläst Svensk Damtidning de senaste åren, så jag kan mina kungligheter, deras favvodesigners och dess klackskor.Kram Anna

  3. Åh, har du visat upp den bilden tidigare? Annars gör det, vill gärna se! (Som du målade av brudparet.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.