Let them eat cake

14bakbok-kopiera.jpg

Jag saknar motståndskraft mot snyggt stylade mat- och bakböcker. Trenden med bak- och efterrättsböcker har varit stark de senaste åren. Det känns ganska långt borta till Anna Bergenströms förord till den fina klassikern Annas kakbok (2000). Där ber Bergström nästan om ursäkt för de cravings som kan uppkomma som ett resultat av boken: Välj gärna några få kakor ur den här samlingen. Meningen med den här boken är ju inte att vi skall börja baka som aldrig förr. Tvärtom vill vi nog hålla igen lite till mans. Men när man ändå bakar en kaka så ska den helst vara maximalt god. Det sista kan jag dock sympatisera med :). Nytt i hyllan är Svenska kakor och desserter av Malin Landqvist. Joel Wåreus har fotograferat, vilket borgar för ögongodis som man kan se i provläsningen här. Jag får hoppas att någon förbarmar sig över mig i presentväg.

Istället för kakor och desserter bör jag tänka på vår vardagsmat. Vi har ätit ensidig kost länge nu i sviterna av alla sjukdomar, så det börjar bli hög tid att ta tag i nya kökstider och matlistor igen. Man kan ju liksom inte alltid käka kakor ;).

Pressbild från Max Ström.

signature

6 comments

  1. Ser mycket smarrigt ut! Anledning till att jag inte bakar så ofta är just den att jag själv mumsar i mig merparten… Karaktär=noll, om tillfället finns, liksom :-)Vi är experter på ensidig vardagsmat. En som jag dock sållar till det bättre är denna Franska laxlåda: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15165Går snabbt att laxa, nyttigt med lax, och gott (tycker vi vuxna i.a.f)På menyn ikväll hos oss.

  2. Min saknade motståndskraft genom åren har resulterat i en Billy bokhylla full av kokböcker !Och nu fick jag visst nys om en ny att trycka in.Malin Landqvist är en favorit som också lagar annat gott .Carina

  3. Åh vad frestande- bara omslaget! Men apropå det blev jag faktiskt lite besviken på de nu så hypade macarons -som avar lite väl söta för min smak. Iaf de med fruktsmak -kanske finns godare.mvh Fru Frithiof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *