Sista söndagen i maj

21tartablogged-tile.jpg

Jag firade min mamma i går med en söt tårta – Pavlova med jordgubbar och lemon curd (länk till receptet). Själv fick jag teckningar av barnen i morse och så scones till frukost. Leve oss mammor! Helgen har blåst bort här, men det sägs ju vara värmebölja på ingång. Åh, ge oss lite ljuvt sommarliv igen :)!

Bidrag till Fabrikens söndagsbild.

PS. I går var det en artikel om mammatyper i litteraturen hos DN – kul vinkel på Mors dag.

4 comments

 1. I år för första gången valde vi att bara ringa mammorna och fira mig istället på mors dag – härligt, härligt. Barnen gav mig vistelse på Spa som dom själva kommit på samt min dotter gjorde smörgåstårta och en oreotårta – duktigt för att vara 12 o 13 år gamla. Mamma är såå stolt över sina barn och tacksam över denna dag i vilans tecken för mig. Och nu går vi in i en kort vecka med massa ledighet på en enda semesterdag. Det är oxå min sista vecka med 5 arbetsdagar innan min semester v.28!!

  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Eva

  Eva: Låter som en riktigt fin dag! Och visst blir det underbart med långhelg! En fin vecka till dig! //W

 2. Lemon curd och jordgubbar är en riktigt bra kombo. Ja, värmen kommer på onsdag sägs det. Härligt. Vi drar söderut men det är ändå härligt att veta att sommaren kommer tillbaka! Nu ska jag kolla artikeln du tipsar om – du brukar tipsa bra 🙂

  Kram / Kristina

  Kristina: Nu suktar jag efter värme och lite mindre friskare vindar. Här blåser vi snart bort 🙂 Härligit med långhelg! //W

 3. Hej!
  Kan du inte lägga ut receptet här på din blogg? Skulle behöva lite ny inspiration tills min dotter fyller 18 på midsommarafton.
  Kramar Anete

  Anette: Följ bara länken ovan, så kommer du rätt till receptet. Rekommenderas varmt! //W

 4. Tänk jag tror aldrig att jag har smakat lemon curd. Hur kan det vara möjligt? Det både låter och ser gott ut. Och jag som älskar allt med citron. Ibland är världen uppochner, men jag har liksom aldrig fattat vad man har det till? Får helt enkelt klicka på länken och styra upp lite Pavlova-fest snart!

  Anna: Vad har man det inte till ;)?! Lemon Curd och jag är kompisar, riktigt tighta. Till scones, till efterrätter av typ Curd, glass och bär och det går även utmärkt att äta direkt ur burk :). Jag gör Leilas variant – sök på Lemon Curd här på bloggen om du inte hittar receptet annars. Den är lätt att lyckas med och smakar riktigt citronigt. Du lär bli fast om du älskar citron! //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.