Fredagssvepet: Vecka 21

Fredagssvepen har varit lite till och från denna vår. Kategorin kvarstår dock. Jag kommer säkerligen att göra spaningar i olika skepnader även under sommaren. Nu tar dock fredagssvepen lite ledigt för att återkomma när inspirationen kickar igång igen framåt sensommaren. Håll till godo!

21fredag2-kopiera.jpg

Det var roligt att se Svenskt Tenns tillfälliga butik på gamla Astoria vid tisdagens Stockholmsbesök. Även om den där förtätade stämningen kanske inte riktigt infann sig där, så hade de lyckats väl med att visa sakerna på ett annorlunda sätt. Man är ju väldigt nyfiken på den nyrenoverade butiken som skall öppna i höst. Vi har aldrig firat några bröllopsdagar i termer av trä och bomull och vad det nu är, men i augusti vankas tydligen tennbröllop. Det måste väl celebreras storartat med något tennrelaterat kan tyckas :). Bild: Svenskt Tenn.

21fredag1-kopiera.jpg

På söndag firas alla mammor. Hurra för oss! Om man vill göra gott samtidigt som man firar, så rekommenderas att titta på exempelvis Action Aids presenter mot fattigdom eller Röda Korsets kampanj för familjeåterförening.

Vi skall fira med en Pavlova-tårta, vilket faktiskt är en anrättning som hela familjen tycker om. Denna mamma får dock servera sin omhuldade citronkräm bredvid. Anna Pavlova som givit namn åt tårtan.

21fredag7-kopiera.jpgByredo lanserar några nya dofter, bland annat Tree House .21fredag4-kopiera.jpg

Nu har Gunn-Britt Sundströms översättning av klassikern Stolthet och Fördom kommit ut. Jag läste precis Jane Eyre i översättning av densamma och det var ett rent nöje. Det får lov att bli en omläsning av Austen också i fin språkdräkt. Mr Darcys proposal -Brookish/Etsy.

21fredag3-kopiera.jpgSommarfeeling av brittiska Toast 21fredag9-kopieraed.jpg

Min Sherlock-crush har inte lagt sig riktigt ännu efter den där serien i vintras. Jag har inte läst romanerna tidigare, men nu så. Jag befinner mig mitt i En studie i rött som utkom 1887. Anglomanian fortsätter.

21fredag5-kopiera.jpgSkirt ljus och fin matta från Brita Sweden.21fredag11-kopiera.jpgAnna och jag kan inte få nog. Den bästa låten är denna.

Förra lördagen fick The Big C sin säsongsavslutning. Laura Linney är fantastisk. Jag har berörts på många sätt av att titta på denna smarta och varma serie. Det tycks än så länge bara finnas en import-DVD. Titta om ni missat!

21fredag8-kopiera.jpgParaplyer fram, men det sägs även att det vankas riktigt saftigt sommarväder till långhelgen nästa vecka. Vi får ta lite regn nu istället helt enkelt :).

Den stora inflytelserika trädgårdsmässan Chelsea Flower Show pågår fortfarande i London. Bland celebriteterna märktes bland annat Gwyneth Paltrow som var där för att promota sin nya bok. Läs en intressant bloggpost om mässan hos Malin på Ön här. Riktigt så där höga klackar hade jag inte när jag botaniserade hos Zetas i tisdags, men den gröna glädjen stod i taket ändå :).

Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

7 comments

  1. Åh vad jag tycker om dina fredagssvep, hör till fredagsstämningen liksom. Och nyheten med att det kan bli riktigt härligt sommar väder till långhelgen lät ju fantastiskt!Trevlig helg!

  2. Fint fredagssvep!Brita mattan är super fin och skulle passa perfekt på köksgolvet på landstället.Angående Big C så var jag helt frälst och att storgråtit till avslutande avsnitt var jag tvungen att googla för se om det kommer en fortsättning (jag ville veta, dog hon!). Till min stora glädje så kommer det en fortsättning!Trevlig helg! /Britta

  3. Tappa inte tennet i golvet bara! Det är så synd att det är ett så mjukt och ömtåligt material, också. “På mina auktioner på landet! (Ska uttalas lika kavat som; På min gata i st’an, Saltkråkan, tror jag) 🙂 i alla fall på auktioner ser man de buckliga tennföremålen i mängd och parti. De är så vackra, så vackra. Utan “rätt” stämplar och ålder är de ju fortfarande vackra OCH dessutom mycket prisvärda. Ska bli kul och spännande att se den andra filmen med Robert & Jude & “Lisbeth Salander”! Jag tyckte att den första filmen var rätt kul, även om den rör sig långt bort från det traditionella Sherlock-territoriet.Kul med svep. Men jag står ut rätt bra här inne även när du “bara” gör vanliga inlägg! ;)/helenaps. Tappade en fint ornamenterad tennkalk, inget jättegammalt eller jättedyrt, men med signatur & stämplar, i parketten för ett städtag sedan. Den blev, tyvärr, lika bucklig som det billigare tennet brukar bli. Suck.

  4. Så himla glad över dina boktips/recensioner på torsdagarna, bäst! Jag tror att du kommer bli väldigt förtjust i Tartts Den hemliga historien, den är magisk och jag hoppas du gillar den också – du får skriva om det! Tack för många bra tips, det blir till att handla mer böcker. Visst är Britas mattor fina, och som alltid härligt fredagssvep! Hoppas din helg varit fin, jag ligger efter känns det som men snart är jag ikapp,Malin

  5. Älskar också dina fredagssvep! Älskar hela dina blogg!! Men var har du hittat det underbara paraplyet? Påminner mig om ett paraply jag hade för länge länge sedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *