Rost

Rostiga ytor är en het trend inom trädgårdsdesign just nu. När vi tidigare har sett lite bekymrade ut åt de klassiska armeringsjärnen, så får de nu ståta i trädgårdens finrum. Inte mig emot alls. Rost är vackert. Jag kan tycka att det ruffar till ett nybyggt hus där allt är just nytt och inte slitet. Materialmöten i vanlig ordning. På Leva Kungslador på Gotland har de satt upp rostiga träd med stenar i. De passar inte riktigt hos oss, men i den miljön på Leva är de så fina.

Snyggt mot den kalkade väggen.

På språng. Såklart.

 

Den gode Ernst har ett ord med i vad våra hjärtan bankar för i vanlig ordning. Mitt intresse har kommit och gått mellan åren – man får lov att filtrera lite med intrycken kan jag tycka – men i år tittar jag med stort intresse framförallt gällande utemiljön till det gamla huset. Det är mycket som är fint där, bland annat humlestörarna. Vi har några störar bakom garaget, men längre än så har vi inte kommit. Nu väntar jag in några fyndade Ernst-krukor i alla fall för lite rostig feeling. Jag tänker mig ett Kirchsteigigt och Weronicigt möte mellan dessa, betong och sten. Fortsättning följer. Och i kväll tittar vi såklart på Ernst igen klockan 20.oo :). 

signature

11 comments

  1. Ja oj vad det är fint med rost! Ernst krukor är så fina, vill också ha några…\n\nMitt rostinköp i år har blivit en rostigtrollslända;\nhttp://annixen.blogspot.com/2011/07/i-vantan.html\n\nIkväll blir det Ernst! 🙂

  2. Men detta är ju inget nytt, med rostigt skrot i trädgården, inte heller humlestörar som har funnits i hur många hundra år som helst. I min familj har vi i evinnerliga tider störat allt som klättrar, grönsaker och annat. Men det kanske har varit borta, jaja, trevligt om folk återupptäcker det i så fall. Dock: en gång humle och den finns där alltid, mycket svårutrotad för det meste. /Mvh Lisa.

  3. Åkte förbi dessa tre \”rostiga träd\” häromdagen. \nhttp://www.cisionwire.se/visual-art/r/sveriges-storsta–digitala-trad–invigs-idag,c525184\n\nSjälva \”träden\” i sig är häftiga, OM man tänker bort ljusreklamskylten mitt i…. Men det är tydligen reklamen som är grejen 🙁

  4. Rost är vackert! Våra \”Ernst-pinnar\” i trädgården, och även Röshults eldkorg, rostade i ett nafs och är nu helrostiga.\r\nLåter fint med dina Ernst-krukor, du får visa sen när de är \”installerade\”.\r\n\r\nRost bryter av så fint mot grus. Speciellt i Leva-miljön (som förresten för mig överlag kändes som finaste/skönaste upplevelsen på ön denna sommar). Det blev nytt besök där tidigare idag, och vi provade buffén – riktigt gott!

  5. Välkommen hem! Härligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden igen. Jag har saknat att läsa dina inspirerande inlägg och njuta av alla vackra bilder. Jag hoppas att ni har njutit av fantastiska dagar på ön och laddat kropparna fulla med sommarminnen ?\n\nJa, Ernst inspirerar lite extra denna sommar tycker jag. Både med inomhus- och utomhusmiljö. Humlestörarna var vackra men humle vågar jag inte ta in i min trädgård efter att ha sett hur humle kan sprida sig och verkligen invadera en trädgård. Innehavarna kämpar fortfarande efter 20 år med att få bort all humle. Så jag fortsätter att beundra humle på avstånd. ;)\n\nSer fram emot att se hur mötet mellan Weronica och Ernst kommer att utvecklas. :)\n\nHärligt att ha dig tillbaka!\n\nKram Lotta

  6. Jag har inte tidigare varit så stor Ernst-fan, men den här säsongen gillar jag nästan allt han gör (förutom färgskalan – önskar han hade tagit in lite mer färger). Humlestörar är säkert nåt som ligger rätt i tiden och som känns som nånting som flera återupptäcker samtidigt – vi hade ett himla sjå att hitta störar ifjol när vi ville ha några som insynsskydd i ett hörn av trädgården, så många bönder som bara har huggit upp dom till ved, så jag är jätteglad om det blir lite trend över det så man bättre tar till vara såna där fina små detaljer.\nGillar verkligen dom där fyrkantiga krukorna! skulle inte ha nåt emot såna i vår trädgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *