Stämningar

 

Jag skall inte ens börja andas om sensommarstämningar ännu. Jag känner mig inte det minsta klar med denna sommar. Förra sommaren fick ringblommornas intåg förebåda en annan ton hemma. Det kommer förmodligen att bli detsamma i år. Men inte än. Ge mig några saftiga högtryck först. Inte det minsta klar med sommaren ännu. 

Förutom min gigantiska bokhög blir det en hel del magasinsblädder. Ett av de reportage som jag har tittat mest på i sommar är Lyxig ladugård från Elle Interiör nr 5 av Gill Renlund med fotografi av Martin Löf. Det är en omgjord lada som blivit stylish sommarhus. Jag har inte funnit mig helt tillrätta i den svartvita trend som varit närmast allenarådande ett tag. Jag tycker om det lite mer mixade. Trä, blått med hint av orange, mustiga mattor, mässing, brunt skinn – klassiskt med twist. Nu siktar jag möjigen inte på en Hermèspläd till soffan, men däremot åker nog de oranga sammetskuddarna från H&M Home fram igen framåt sensommaren :). 

13 comments

  1. Visst är det så att sommaren peakar nu! Inte slut alls …\n\nÅh så fint reportage. Jag gillar som du en blandning av fina saker. Och Hermes-filten, to die for!!!

  2. Nej, den är inte slut ännu, sommaren, men igår började jag känna mig sådär sensommar-sentimental och fick lite panik och var tvungen att gå igenom allt jag gjort i sommar och vad som är kvar. Då insåg jag att vi har massor framför oss. Härligt. Bara vädret kan vända lite också så att det blir några varma härliga dagar framöver.\n\nDet där reportaget känns det som att jag har missat. Ändå prenumerar jag på Elle. Antingen har den tidningen missat att komma till mig eller så har jag alldeles för många tidningar så att jag inte ens hiner läsa alla…\n\nkram / kristina

  3. Jag vill inte börja känna sensommar känslor ännu, men måste erkänna att jag börjat göra det. Tror det beror på att vi hade så tidig semester i sommar. Jag blir helt kär i alla stora solrosor på Hötorget i Stockholm just nu och gillar att tända lyktor på kvällarna ute.\n\nMen juli är inte helt slut och sen så har vi hela augusti kvar 🙂

  4. Nej, inte färdig här heller. Jag skulle gärna ha ett par dagar sittandes i solstolen, men just nu känns det långt borta. Vi får hålla tummarna!

  5. Jag är LÅÅÅÅNGT ifrån färdig, har ju inte ens haft semester än, men om en och en halv vecka så….jag har beställt en massa sol och underbara sommarkvällar. kram J

  6. Men duuuuuu, nu har du något fint på bordet igen som jag inte ser ordentligt ;)\n\nSmå vita koppar med guld i. Vad är det för fint?

  7. Liselotte: är det inte typ dessa?:\nhttp://www.svenssons.se/1-formgivare/1741-claesson_koivisto_rune/2489-kin_ljuslykta/9462-5pack.aspx\n\n\nGillar oxå reportaget! Om jag inte missminner mig så är det de som äger NK Väskor, svenska Mullis-affärerna osv som äger sommarhuset i fråga. Det var dessutom reportage om henne i NK-stil-tidningen för något nummer sedan. Har dessutom nyligen läst ett gammalt nummer av Elle Interiör där parets sthlms-våning var med!

  8. Det ser ju faktiskt ut att bli några fina dagar nu där jag befinner mig. Hoppas hoppas! Ge mig mer sommar :)! \n\nKarin: Korrekt! Jag gillar deras tidigare visade hem också. De har ju liksom att ta av när det gäller detaljer om man säger så 🙂 Och Liselotte: Det är helt riktigt Skultunas Kin – nu i vit variant: http://skultuna.com/product/104-kin-model-3.html

  9. Sitter o ler när jag läser ditt inlägg med tanke på mitt svartvita bidrag sent igår ; ) Det tar tid för mig att processa ev inköp, snabb o trendkänslig är väl inte mitt signum : ) Håller med dig helt och hållet, mixat är bäst vad gäller färger men i tvrummet åker det in lite svartvitt nu – javisst ja med en grön twist också!\nMalin

  10. Jag har precis varit tvungen att flytta på en gigantisk hög med inredningstidningar, med favoriten Elle i spetsen, för att komma åt med den hungriga dammsugaren :).\n\nSå nu ligger alla de lite äldre tidningarna överst, de känns nästan som nya nu igen. Härligt att återupptäcka sina gamla favoritreportage!\n\n/helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.