Höstens finaste bokomslag

 

Som bekant ingår det i min bokpassion att även intressera mig för dess omslag. Det brittiska förlaget Penguin har länge gått i fronten när det gäller böcker och dess design. Förutom de ikoniska omslagen med färgband och pingviner, ger de ut många samarbeten med illustratörer. Nu senast är det bläckillustrationer med sex av världens främsta tatuerare. Det är glädjande att vi börjar se mer och mer av samma satsning hos svenska förlag. Ett fint omslag med tanke ger ett mervärde till boken. Det är säkerligen ingen slump att Stockholm rosé redan har förekommit som snygg inredningsaccessoar. I höst kommer fyra nya titlar i Albert Bonniers klassikerserie. Det är fokus på den eviga kärleken. Omslagen som manar till vacker klassikerläsning i höst är gjorda av Petra Börner, svensk illustratör i London. Börner har tidigare illustrerat bokomslag, bland annat för just Penguin. Formspråket för klassikerna känns tidlöst med art deco-känsla, samtidigt som det känns just precis nu. Höstens finaste och snart i högar hemma hos mig såklart.

signature

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *