Andra stämningar

 

Nu är det alldeles påtagligt att det är andra tider på gång. Det är en annan luft. Andra stämningar. Det är dags för pelargoneuforin från i våras att ersättas av något annat. De övervintrade exemplaren som började grönska när de väcktes i februari ser mest ut som pinnar med några blommor på just nu. Efter att ha lyckats väcka dem och dessutom ta sticklingar som blev till nya plantor, är jag rustad för ett nytt försök med förvaring ute i garaget. Många pelargoner har det blivit. Kan man ta sticklingar redan nu? Går de att ha i såjord för att plantera i februari eller blir det för mörkt för dem på hösten/vintern? 

Ett vänskapsarmband till månne? Eller en ny bok? Jag har precis läst den här och den här. Eller kanske scanna efter utomhuskrukor på rean? Vi får väl lov att se var denna söndag tar vägen. Till fikat blir det nog i alla fall samma som i går. Jag återanvänder en bild från förra året. Lika gott nu som då – glass med blåbär och lemoncurd. 

En fin söndag till er!

8 comments

  1. Så vackert med solrosorna på slutet . De börjar bli lite gängliga nu pelargonerna . Bästa köper i år var nog den lilla sticklingen av Apple Blossom sorten som nu blommar sitt allra vackraste . \n\nNu bara måste jag också få tag på ett par präktiga solrosor !\n\nFin fortsatt söndag\nCarina

  2. Minns att jag tyckte det lät sååå gott förra året när du skrev om det. har dock ännu inte testat den än. Borde jag nog göra.\nHa en fin dag oavsett vad den fylls med.\nKram Lina

  3. Skulle vara trevligt att höra vad du tyckte om nämnda böcker? Eller kommer det i en reflektion senare?

  4. Skridskoänkan: Ja, det var helt klart annorlunda i februari när man följde varje litet blads tillkomst och hurrade för dem. Nu faller de av och kvar står pinnarna. Pelargonerna har väl förtjänat lite vila nu antar jag med all denna fägring under så lång tid. Och själv längtar man efter lite andra färger än pastellrosa nu :)\n\nLinruz: Hög tid att testa nu då! Urgott!\n\nMaria: Jag samlar på mig lite till reflektioner längre fram. Kort: De Faire: Nedmontering av överklassmiljö, drivna personskildringar, allvetande berättare – absolut läsvärd. Rudberg: Den första boken jag läst av henne. Elegant Crime som hon kallar det själv med brott i överklassmiljö.Kriminalgåtan var väl sådär. Behållningen var personerna. Jag vill absolut läsa mer om Marianne.

  5. Det är helt klart andra stämningar som råder nu, endast 4 graderr i natt ….. Fina bilder från dig. Glass med blåbär låter mumma, kram Johanna

  6. \nJa nu fylls det på med lite mer brända och dova färger på Zetas. Lika galet velig gick jag där i fredags som i maj när pastellerna hade sin tid. \n\nOtroligt att man så villigt varje år rycks med i årstidsväxlingarna. Lika självklart som ett nummer av \”Fixa sommaren \” fastnade i min hand , lika självklart bläddrar jag friskt i det nya nr av \”Fixa hösten \” !\nDär fanns också en massa inspiration för att kicka igång hösten.\n\nUlriksdal , dit kanske man skulle bege sig för lite självplock och avnjuta den goda buffén!\n\nKram Carina

Leave a Reply

Your email address will not be published.