Till köket

 

Vete sjutton hur det beräknades åtgång av saker och ting till huset. Jag tror att man skulle beställa typ tio procent extra av kakel och liknande för att vara på den säkra sidan och få samma leverans. Well, jag antar att vi inte är alldeles allena i nybyggarbranschen om att ha stora högar i garaget av sådant… Vi har kalkstensgolv i entrén och sålunda har vi ett gäng sådana plattor liggandes. Förmodligen kunde man använt de pengarna till något annat så här i efterhand, men det var ju det där med utifallatt. Så vi har dem där. I väntan på något. Jag vet att jag var inne på Ernst kalkstenskrukor, men så var det det där med genomförandet. I dag läste jag dock en kommentar inne hos Frida på Trendenser att någon gjort underlägg av överblivna marmorplattor. DIY helt enligt min filosofi, dvs snabbt och enkelt. Ut i förrådet och hämta en kalkstensplatta. På med fyra möbeltassar. Vips har man fått sig en tjusig platta till köksgrejer som står bredvid spisen. Jag gillar stenkänslan till Virrvarret och att grejerna kom upp lite från bänken. Hmm – undrar var man kan sätta fler sådana här? Jag har ju ett gäng till ute i förrådet ;).

Ösregn här i dag. Jag blir sugen på Boeuf Bourgoin. Då är det höststämning vill jag lova. Fin fredag till er!

signature

12 comments

  1. Det är ju en jättebra idé att använda överblivna plattor av olika slag så här! Grytunderlägg, glasunderlägg och allt man kan komma på. Kolla Ulrikas tips http://inredningsbloggen.blogg.se/2011/july/\r\n\r\nAnnars var det så när vi köpte kakel och klinker vid vår renovering att vi fick lämna tillbaka allt som inte gick åt och få pengarna tillbaka. Fråga om detta nästa gång det beger sig! Det här brukar gälla även vid tapetköp av lagervara också och så inte att förglömma – vin och andra ädla drycker från Systembolaget 😉

  2. Mmmm härligt! Inspirerande bilder som alltid! Suget efter kalksten ökar av någon konstig anledning alltid efter en sommar med Ernst…. Inte helt fel då att ha lite liggande i förrådet!\n\nJag är också riktigt sugen på mustiga höstiga grytor. Låg faktiskt och tänkte på Boeuf bourguignon så sent som i morse. Mums!\n\nHa en riktigt fin fredag!!\nKram Maria

  3. Finfint tips! Och har man inte ett gäng plattor liggandes ute i garaget så brukar man kunna tigga till sig en spillbit eller två från stenhuggerierna.

  4. Å nu blev jag sugen både på solrosor och kalkstensplattor.. Vi ska byta golv i hallen, och jag undrar om det är känsligt med kalkstenplattor.. Trotsade alla olyckskorpar o valde marmor till köksskivan, o det visade sig sedemera att de hade rätt.. :-/\nHa en fin helg och härligt att du verkar må bättre!

  5. Jag har tagit små enfärgade kakelplattor av rester från köket på landet och satt dit möbel-gummi-tassar. Visst praktiskt, men drömmer om att köpa plattor från Marrakech design och göra tok-snygga underlägg.

  6. Vilken toppenidé! Jag har nog några överblivna svarta plattor från badrumsrenoveringen som jag får testa på=)\r\n\r\ntrevlig helg till dig Weronica!

  7. Eva: Ah, snyggt där med glasunderlägg ja. Den infon fick vi inte och nu undrar jag om det inte är försent. Det känns som om vi får leva med våra kakelstaplar 🙂 Kalkstenen är ju så himla fin, så det känns bra onödigt att den bara ligger. \n\nJohanna: I dag ösregnar det här, så höstknappen är intryckt :)\n\nMaria: Ja, Ernst brukar frossa och allt jag kan tänka på är den tickande pristaxametern 🙂 Jag undrar jag om jag skulle köra kalksten i kök på det sättet han gjorde. Det är så himla vackert, men känsligt. Min nya platta får bli kalkigt inslag i vårt kök.\n\nWhynja: Går säkert. Fint blev det och mannen gillade det också. Inte alltid han ser mina projekt ;)\n\nSeventeendoors: Jag får väl komma med lite reservationer som ägare av entrégolv i kalksten. Det är känsligt mot t ex vatten. Det går inte att ställa ett par skor direkt på. Vi har en stor praktisk matta på för att kunna ställa skor där. Den stora entrén använder mest vi vuxna också, så det blir inte så mycket barnslitage där. Men åh- det är ju så vackert! Jag tycker alldeles för mycket om det för att avstå!\n\nAnna: Håller med – skulle bli grymmesnyggt!

  8. Visst är det fantastiskt när man får till det enkla! \nJag har fått dille på udda kakelplattor och köper hem lite då och då när man kan köpa en enstaka och inte per kvm.\n\nMöbeltassar är som tur inte så komplicerat att arbeta med 🙂 !\n\nDu missade väl inte \”Live Från radhuset Katarinas\” önskan att du stylar nästa års Ikea katalog!\n\nCarina

  9. Tack för svar på min fråga. Då får jag överge kalkstensdrömmen, då det får räcka med en yta som jag maniskt övervakar (cararrabänkskivan).. Marockanska plattor vore också fint.. Får undersöka tåligheten där.\n/Ulrika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *