Vecka 34: Fläskfilégryta

 

Denna vecka bjuder jag på vad som verkar vara en klassiker i Arlas receptsök. För oss var det dock första gången med Fläskfilégryta med ost- och senapssås (Klicka på länken för att komma till receptet). Jag följde inte receptet slaviskt, utan tog lite mindre senap, blandade grädde med mjölk och tog i halva mängden västerbottenost istället för den rekommenderade prästosten. För oss vuxna var detta ett höjdarrecept – vi skrapade tallrikarna. Anna åt med god aptit tills hon fick höra att det var senap i såsen, då började hon pilla. Henrik käkade ris och kött. Och han skulle helst av allt velat skölja köttet under kranen för att få bort minsta spår av såsen… Ett varierat utfall således, men detta blir nog ändå en återkommande rätt hos oss. För så smaskig var den. Och barnen kanske vänjer sig. Typ :).

signature

6 comments

  1. Tusen tack! Fick tummen upp av hela familjen efter dagens middag!! 11-åringen var lyrisk! :)\n\nTrevlig helg!\nKram Kicki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *