Utvalt: 3 IKEA-favoriter

 

I dag får de ting som jag valde ut i intervjun hos IKEA Livet Hemma ståta lite i rampljuset. Våra vägar bär inte till varuhuset denna helg – här är det trädgårdsarbete för hela slanten – men kanske tips till någon av er som har vägarna förbi. Askarna Kvarnvik står uppe i sovrummet redan. Jag gillar den klassiska hattaskformen samt materialet i papp och jute. En fin förvaring som dessutom är dekorativ.

Gunnel Sahlins Hasselnöt är så fina. Jag tycker massor om den blänkande aluminiumen, men på vårt varuhus finns den tyvärr endast i svart. Jag skulle vilja ha den blanka varianten. Bild: Nina Broberg från Höstens trendspaning hos IKEA Livet Hemma. IKEA:s blogg firar ettårsjubileum i dag. Jag framför mina varmaste gratulationer. Bloggen har gjort så mycket för den visuella profilen för företaget och hur man exponerar sina produkter. Mer sådant i katalogen nästa år tycker jag!

Jon Karlssons Varmluft har blivit mycket omskriven med rätta. Jag tycker om formen och det skira i lampan. Nu blev det en annan lampa i sovrummet för vår del, men någonstans vill jag ha lite varm luft här hemma. 

Och så en till på slutet – lampan Aröd – som många bloggar om just nu, bland annat Helena och Tant Johanna. I en svart version var lampan med i ett reportage av Lotta Agaton och Pia Ulin från Elle Interiör förra året. Nu finns den i grått. Jag kan tänka mig att den kommer att synas hemma hos oss också – kanske i barnens rum.

Ut till rabatturgrävningen igen – i alla fall för att övervaka arbetet :). Ha en fin lördag!

Någon som har vägarna förbi Granit och kan tänka sig att köpa ett Peace-vykort och posta till mig? Det tigger liksom att bli upptejpat hemma hos oss :), men vi har ingen butik i närheten. UPDATE: Jag fick napp direkt hos Karin L. Man tackar!

signature

15 comments

  1. Superschysst lista.\r\nSamma favoriter för mig, lite skralt iår…fast ibland hittar man mer ju mer tiden lider. \r\n\r\nVisst fanns Granit i Norrköping förut?? Men inte längre väl? Typiskt. Och varför har de inte nätbutik, skulle vara nice.\r\n\r\nHa fina helgen, \r\nkramar!

  2. Fin favoritlista! Jag har ett gäng av detta också på listan över att \”checka-in\” vid nästa besök.\nRoligt att läsa din intervju också – den var bra! Håller med om önskan att katalogen också ska tas ett snäpp åt det hållet.\nLycka till i trädgården!

  3. Spontant måste jag säga att Ikeas lampor är fina att se på men man kan inte lita så mycket på deras kvalitet. Inga mer Ikea-lampor för min del!

  4. Hasselnöten är för fin:) Vi eller rättare sagt min vän köpte de blanka när vi var i el stockholmo, jag håller mig till den svarta:))\n\nFin helg till dig!

  5. Hej!\n\nDen svart-vita tavlan ovanför sängen, vet du vad den heter eller vem som gjort den. Jag minns inte men har varit sugen på den ett bra tag nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *