Fredagssvepet vecka 37

Många har saknat fredagssvepet. Det är riktigt skoj att göra dem, så nu kör jag igång igen. Vad som händer med kategorin i det långa loppet skall jag låta vara osagt. Ni kan dock räkna med att bli gunstligt underhållna med Weekend-läsning även framledes här på En mammas dag. Håll till godo!

 

Korbo lanserar en lite mindre korg i höst. Här hemma har vi en korg till ved och en till tidningar. Jag är mycket förtjust i dem. Och så hela snygghösten i produktbilden. Just nu är detta precis vad man vill se.

Den här kallar liksom på mig. Min crusch på snygga bak- och kokböcker tycks aldrig vara stillad. Upp på önskelistan med andra ord.

Och så har höstnumret av alltid lika snygga Sweet Paul Magazine kommit. Klicka här för att komma dit och njuta av matstyling på hög nivå.

I kväll har en av höstens måste-filmer premiär. I min stad får vi vänta tycks det, men då får jag väl göra det. Jane Eyre såklart. Filmen fick lovord i DN i dag. Och varför inte värma upp med lite Brontë från en av mina bokreflektioner från i våras?

Höstromantik från Granit.

Och bevingat från Albert Camus.

Om ni skall köpa riktigt bra inredningstidningar så är det läge att slå till nu. Numren som ligger ute nu av mina svenska favoriter Elle Interiör, Sköna Hem och Residence ( det nya numret tycks inte ligga online på deras hemsida ännu) är riktiga höjdare alla tre. Reportage i Elle Interiör av Katarina Grundströmer och Lisa Kerstinsdotter. Fotograf: Magnus Selander. 

Nu gäller det att uppbåda den där sista trädgårdsentusiasmen så att man får njuta av blomprakt till våren. Jag har inte köpt några lökar ännu, men jag samlar mig till det :).

Biverkningar av att ha tittat massor på trailern till en annan måste-se film i höst, är att man får denna sång på hjärnan.

Lärde jag mig något av förra årets klädpanik när vi skulle köpa vinterutrustning till barnen? Jodå, rent teoretiskt har jag tänkt på det massor av gånger, men det praktiska utövandet har varit värre… Nu MåSTE vi! Termometer från Georg Jensen/Dansk Design.

Man är inte direkt van vid att Svenskt Tenn strösslar med rabatter, men nu har man slagit till med 10 % på elefantprodukter i dag för att fira Estrid Ericsons födelsedag. Jag skulle vilja ha oranga små trampande.

Så där ja. Jag kan ju fortfarande svepa 🙂 Trevlig helg till er alla!

signature

23 comments

  1. Hurra, härligt att se dina fina inspirationsbilder igen ! \r\nMan känner livet i sig efter detta fina svep. \r\nUndrar vart du shoppar den roliga tejpen ? \r\nHa en härlig helg / Kram Petra Kalmar

  2. Yes yes yes jag som länge har velat ha en svart bricka med elefanter på. Nu skall här beställas!!\r\n\r\nTack för dina fina köptips på din fina blogg!\r\nGillar dina fredagssvepet!!!!\r\n\r\nkram CC

  3. Härligt svep! Bra låt!\nAngående filmen konstaterade jag samma sak; I min stad får vi vänta tycks det, men då får jag väl göra det…\nHa en fin helg!

  4. Det är inte första gången du hamnar mitt i prick i min musiksmak med dina musiktips! Good Life – helt underbar – och videon är så BRA! Och filmen måste jag se också förstås! Trevlig helg till dig också!

  5. Hurra, vad jag blir glad och inspirerad av dina svep!!! Bakboken åker upp på min önskelista med och så ska jag nog slå till på nåt elefantigt idag. 🙂 Önskar dig en mysig helg!

  6. Härligt svep och den perfekta starten på helgen! Tack för det Weronica!\n\nJag ser fram emot filmen om Marilyn Monroe och det är nästan skrämmande så porträttlik Michelle Williams är. Jane Eyre är också ett måste men dock lär jag se den på dvd för det är en film jag inte vill se bland tända mobilskärmar och människor som pratar högt. Den vill jag kunna njuta av i lugn och ro i min ensamhet. \n\nTack för all fredagsinspiration och ha en trevlig helg Weronica!

  7. Du kan verkligen svepa! Veckans svep gav massor av inspiration inför helgen och inspirerade till både ett kudd- och ett korgköp :)\r\nPS \”Jane Eyre\” är helt ljuvlig! Underbart foto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *