Vecka 37: Kycklingsoppa

 

I dag satte vi på golvvärmen i huset. Brrr så ruggigt det har blivit utanför. Hösten är sopptider. Vi behöver utöka vår repertoar. När jag sade till barnen att det skulle bli en ny kycklingssoppa i kväll hördes ett unisont – Neeeeeeeeeeeeeeeeeej. Nödösningen när man vill vara lite mer kreativ till smaklökarnas glädje, stavas pannkakor. Så soppa till de vuxna i kväll och barnen smakade inte ens utan gick direkt på pannkakshögen. Ni kanske har bättre lycka med de små. Detta är i alla fall en jättegod soppa som jag garanterat kommer att göra fler gånger. Det är ännu en Arla-klassiker – receptet finnes här. Jag minskade ned curryn till hälften och tog 1 dl vispgrädde och 1 1/2 dl standardmjölk istället för ovan. Roligast vid söket i dag var en kommentar på Arlas sida om vad man tycker om receptet. Word liksom 🙂 Fin kväll!

Jag hade varken kyckling, grädde, passerade tomater, buljong, lök eller curry, så jag värmde vatten, strimlat äpple och sen kryddade jag det med salt, peppar och persilja. Jag tyckte att den blev lite för blaskig och smaken var inget vidare heller. 

8 comments

  1. Snacka om att fatta långsamt. Jag läste och min blick hamnade tydligen bara på det överstrukna. Jag trodde du blivit heeeelt galen ;)\r\nHur menade hon nu liksom :)\r\nSen!!! AHAAA! Haha, vad kul!\r\n\r\nMen jag borde nog slita mig från de här satans bilderna tänker jag. Har bara sådär 400 kvar…\r\nmilda öde…

  2. Jag gjorde kantarellsoppa igår och bakade lantbrödstårta med bacon, ost och soltorkade tomater. Mina barn skrek också -Neeeeej!!!\r\n\r\nDen ene plockade fram lasagne från dagen innan. Nygräddad kallades den spymat och smakades inte ens.. \r\n\r\nDen andre plockade fram smörgås..

  3. Har fortfarande svårt att sälja in soppa med \”bitar i\” till mina barn. MEN med mixade soppor blir det liksom en annan sak. De sörplar glatt i sig, och mamma blir så stolt:-)

  4. Jag ville bara säga att det här är en underbar liten blogg som jag sedan en tid följer med glädje! Den passar mig perfekt – det är precis min egen stil (och den stil jag strävar efter) och smak! Tack!

  5. Hej jag heter Joanna är är 23 år.\nNär jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.\nSå besök gärna min blogg:)\nkram \n

Leave a Reply

Your email address will not be published.