Helgläsning

 

Läskoll så här första helgen i oktober. Norska Elle Interiör är riktigt bra och det nya numret är inget undantag. Visst valsar en del hem runt i de olika ländernas tidningar, men oftast med någon ny vinkling. Och så är deras stylister riktigt vassa. I detta numret är det mycket kring trenden med att skapa i papper som syns mycket just nu. Residence har genomgått en liten makover i layouten till det bättre. Jag gillar deras mer djuplodande reportage och även om det är en del våta arkitektdrömmar och koncepthem, så passar den ack så slitna klyschan om personliga hem mer och mer här. DN lördag om Seinfeldmodet. Ingenting är längre oväntat skulle jag vilja säga. Och så blir jag sugen på att läsa om Kerstin Thorvall. Onlineblädder i Tine K:s nya katalogDenise Rudbergs senaste från biblioteket. Liksom i ettan är det personskildringarna som är behållningen. De eleganta brotten är inget som stannar länge. Nu har jag börjat läsa något helt annat – Änkans bok av Joyce Carol Oates. Drabbande. Och så läser jag rosböcker. Och skall väl mixtra ihop någon brygd mot mjöldagg som två av mina små rosbebisar drabbats av. Vatten, såpa, bakpulver och mjölk låter som en trolldryck värdig Harry Potter, men det tycks vara det som gäller när man googlar. Vi får väl se hur detta slutar :). 

I veckans bokreflektion hos Yourlife tar jag mig an positivt tänkande med personliga reflektioner utifrån Barbara Ehrenreichs Gilla läget:Hur det gick åt helvete med positivt tänkande. Väl mött!

 

signature

6 comments

  1. Tack för bokreflektion och vilken härlig kompott av fin helgläsning, läste precis ut Oates bok Little bird of Heaven i helgen o fy sjutton vad bra den var, men jag skulle vilja ha ett snack med författaren om slutet, hemskt och definitivt inte som jag tänkt mig, vilket kanske är bra. \nSå nu kör vi lite positivt tänkande här ; ) och hoppas din helg är bra!\nMalin

  2. Lånade hem Rudbergs första från bibblan. Håller med om att personbeskrivningarna gav mycket mer än deckarnöten i sig. Lånar nog hem del två också. Tack för att du tar upp litteratur här på favoritbloggen!\n/Sara

  3. Malin: Den står på min att läsa lista. Jag älskar Oates när hon och jag är i samklang, men ibland blir det bara för mycket. Just nu står hon på plus igen 🙂 Hoppas att du haft en fin helg med!\n\nSara: Deckargåtorna är sådär tycker jag. De får nog plussa på dem lite när det skall bli film sedan. Men persongalleriet gillar jag, speciellt Marianne. Kul med en äldre dam som får ta plats och vara en hel människa. Roligt att få respons på det jag skriver. Tack, Sara!\n\nTant Johanna: Anytime! Hoppas att din söndag har varit till belåtenhet också!

  4. Jag håller på att läsa \”Älskade syster\” av Oates. Jag är chockerad… superjobbig stilistiskt att läsa då och då, men då hoppar jag helt enkelt över några stycken. Fascinerande ändå, eftersom jag inte hinner läsa mer en par sidor varje kväll tar det väl en stund att läsa ut den… kram Milla

  5. Milla: Just Älskade syster var en sådan där Oates-roman som jag inte klarade där och då. Det var för mörkt och för krävande. Ibland går det fint, men just den lade jag ifrån mig. Jag skall på den igen vid tillfälle dock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *