Fredagssvepet vecka 39

Det lär vankas lite brittsommar så här i månadsskiftet september – oktober. Trevligt minst sagt. Innan helg kör vi fredagssvep i vanlig ordning. Håll till godo!

 

I dagarna kommer Leila Lindholms nya bok ut i riktning mot min brevlåda. En annan av höstens måste när det gäller avancerat fotografi och tittgodis – och möjligen ett och annat recept också 🙂 – är systrarna Eisenmans Mingelmat. Boken har redan fått goda vitsord. Jag resignerar inför den naturligtvis och önskar mig den hett till min samling.

Fin kökshandduk i ekologisk bomull från Åhléns.

Ibland sparar man ju det roligaste till helgen… Städinspiration från Iris Hantverk

 

Gunilla Lagerhem Ullberg, mest känd för sin mattformgivning för Kasthall, ställer just nu ut tavlor med pressade växter hos Rosendals trädgårdar. Det vackraste jag har sett på länge av döma av bilden. Bild: Rosendals trädgårdar på FB.

 

De här anteckningsböckerna syns i alltfler sammanhang. Svårt att inte tycka att de är ganska roliga och snygga.

COS började med att öppna en efterlängtad butik i Stockholm. Nu finns även möjligheten att handla på nätet. Det känns mycket trevligt med möjligheten att klicka där tycker jag.

På min stående önskelista står denna gryta från Le Creuset i den riktigt knalliga orginalfärgen. Cervera säljer dem just nu till ett reducerat pris, men det är ju ändå en nätt investering om man säger så.

Washitejp-himlen har öppnat sig hos Darling Things. Vi tackar för det.

 


H&M:s nya barnkollektion All for children där 25 % av försäljningsvärdet går till UNICEF innehåller massor av godbitar för de små.

Klassisk musik för en vindpinad dag.

Heart of Lovvika har en fin vinterkollektion ute nu. Det är inte dags riktigt än kanhända, men snart så. Och då gäller det att vara beredd.

Så kan man också se det från Ylva Skarp.

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

 

PS. En av årets bästa låtar har fått en ursnygg video. Kolla in!

signature

17 comments

  1. Jag sveper med ditt härliga fredagssvep!\r\nHar längtat hela veckan och insuper det andaktsfullt. Helst så här efter en god lunch med kaffekoppen i handen.\r\nDina svep är inte bara inspirerande och innehållsrika – den är också så vackra.\r\nDetta svep med sin oranga-rödatråd ger en vacker ton till en fin fredag – precis just där september slutar!\r\n\r\n/Sara

  2. Jag är verkligen sugen på den största grytan från Le Creuset, men även de små för mini-dessert eller portions-gratänger. Men jag är helt såld på den turkosa. Såg att de hade bra pris på bagarenochkocken.se också. Ska man slå till? Det svider lite. Ha en fin helg!

  3. Fiiint fredagssvep! Utställningen på Rosendahls trädgårdar skulle jag verkligen vilja se – så inspirerande. Hoppas du och de dina får en härlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *