Pinterest

 

Det är ju ingen direkt nyhet att jag är en extrem slowstarter när det kommer till teknik. Jag harvar på i gamla fotspår och bryr mig inte nämnvärt om alla innovationer som finns runt omkring mig. Jag är på ett sätt en rest från det gamla. Min dotter skrattar gott åt mig och min ovilja att lära mig SMS:ens gyllene konst. Men sedan kan det helt plötsligt vända. När jag verkligen börjar använda något, då snöar jag lätt in och riktar all min energi däråt. Pinterest. Jag har tittat mycket. Och förstått att det faktiskt är ett ganska smidigt sätt att samla bildflöden på. Men har jag kommit till skott och börjat pinna själv? Inte då. Förrän sent i går kväll. Absolut sist av alla. Och triggad av de där barnrumsprojekten som upptar mina tankar för tillfället. Små digitala moodboards för att måla fram en känsla. Till Henriks rum har jag pinnat en affisch av Nick Brandt från Fotografiska och Weekday Carnivals Tiger. (Jag behöver inte pinna Pokemon-affischer för det sköter sonen så bra alldeles själv) Smart sätt att samla saker på. Nu även i praktiken för min del då. Hmm – vad kan jag tänkas pinna nu :)?!

15 comments

  1. Samma här – har tittat på avstånd men inte närmare än så. Men det verkar ju onekligen smidit? Dock har jag inte riktigt läst in mig på alla detaljer kring hur det fungerar ännu. Men sen undrar jag, om man läser det finstilta – betyder det inte att nästan alla bryter mot reglerna då man (väl) laddar upp andras bilder (som väl alltid är copyright skyddade)? (Eller tänker jag fel? Är lite seg i huvudet efter några dagars VAB-innesittande 🙂

  2. Smart är rätta ordet. Speciellt för en sådan otroligt ostrukturerad person som jag. Även i bildhantering, ughh… Fast jag glömmer jämt bort Pinterest…tyvärr för ordningens skull.\r\n\r\nDäremot har jag ett rätt soligt tidsfördriv… Att se vilka bilder som är pinnade från min egen blogg :)) Try it!

  3. Du är inte sist! Jag har inte ens börjat ännu. Men kanske någon dag… :)\r\n\r\nDin dotter kommer att få ett helt fantastiskt rum! 🙂

  4. Mrs b: Jo, på det sättet är det lite kluvet kan jag tycka, men så länge man länkar och grejar så tycker jag ändå att det känns ok med andras bilder. Det är ju lite vilda western på nätet med bilder och copy. För egen del tänker jag mig nog mest produkter och företagsbilder framförallt. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Och om det bara är nu jag tycker att det är världsskoj att sitta där och pinna eller om det är en passion som kommer att bestå :)\n\nSofia: Jo, det är väl just det. En passion som blommar upp och man fixar och trixar hit och dit – kommer det att bestå i långa loppet? Jo, det är så jag har kollat en del på Pinterest. Där ligger mina bilder som folk har pinnat. Smickrande och lite märkligt på samma gång – och absolut så att jag gillar när man länkar och grejar tillbaka då. Trevligt med sol :)\n\nAnnixen: Jag hade att göra i går med att ta bort massor av followers som jag fick automatiskt när jag skriv in mig. Kunde för mitt liv inte begripa hur man tog bort dem. Sådant retar jag ihjäl mig på, så timmen blev sen. Att följa de man gillar är en sak såklart :)\n\nLinda: 🙂 Anna gillar redan sitt rum massor, så jag hoppas att det varar genom hela processen 🙂

  5. Det är ett mycket smidigt sätt att samla sin insp och att hitta insp från andra. Det har blivit en sida jag tittar på nästan varje dag.\n\nKram Anne

  6. Spännande! Ny värld för mig med, smidigt sätt att göra diverse moodboards. Lovely! Istället för att spara allt på datorn i mappar och så hittar man lätt var man hittade bilden. Jag gillar\’t!\n

  7. (Ang. tidigare kommentar) Jo det borde ju rimligen vara helt ok när man anger källan – de flesta blir väl bara glada över det. Tänkte mer på konceptet, det känns lite \”mission impossible\” att inte bryta mot det finstilta.\nMen jag blev nyfiken att testa i vilket fall!

  8. Ja jag är ju också en slow starter vad gäller teknik, men jag ser och lär så ok – pinterest, jag är med ; )\nVilket härligt moodboard för Annas rum, och visst är Nick Brandts foton magiska, jag blir lite kär! Kul att få läsa dina svar om varför du började blogga, det är ju bara att konstatera att du gått från klarhet till klarhet, roligt,\nMalin

Leave a Reply

Your email address will not be published.