Klassiska ögon

 

Det kanske är dags nu 🙂 ?! Jag har inte ens öppnat röret från Form/Design Center i Malmö, men visst det skall väl vara de där klassiska ögonen däri. Poststämpeln är från 16 maj 2006. Då kostade affischen tydligen 205 kronor. Nu får man betala 450 vid beställning. Jag fann röret vid den senaste garderobsröjningen. 2006 var det en artikel i Sköna Hem om ögonen. Sedan dess har det minst sagt gått inflation i Olle Eksells uttryck. Kolla exempelvis den här bloggposten som snurrade runt ett tag. Att affischen inte kom upp då berodde nog på det där gamla vanliga att jag inte tog mig för att skaffa ram och greja med det. Sedan blev det liggandes. Och sedan såg jag mig nog lite lätt mätt på alla ögon överallt. Men allt går varvet runt, för att åter ses med nya ögon (!). Det är utan tvekan en modern klassiker som finner sig väl tillrätta i många olika sammanhang. Kanske med washitejp? Jag klurar lite på den.

signature

8 comments

  1. Hahaha! Den där länkade bloggposten är så kul och säger väl en hel del om \”alla vill ha samma typ av annorlunda saker\”. När jag var på form och design center i somras var personalen där en smula trött på denna poster som alla ville ha. Rekommendationen från den som jag pratade med där var \”om man ska köpa planschen, gör åtminstone nåt kul med den, måla en mustasch eller nåt\”. För min del kändes ögonen bara \’för mycket\’ och övervägde aldrig att köpa den. För mig blev det \”Vinjetter\” av samme konstnär (nu i svart ram) som passar mig fint!\nLycka till med tejpen – du kommer få till det galant.

  2. Karin: 🙂 Precis! Det är ju det där som är så intressant när man är inne och snurrar i ett intresse. Och när blir något \”too much\” ? När det blir för vanligt och syns för ofta? Som sagt – svenskar som vill ha samma typ av annorlunda grejer – lite ikea, lite ärvt, lite loppis, lite med mera… Tur att man har blivit gammal nog att inse att man kör sin grej och då kan kosta på sig att stoppa in några vanliga ögon om man nu känner för det 😉 //W

  3. Nämen, har den legat i pappröret så länge. Tänk, att jag minns allt det där, när vi beställde våra ex, och jag hittade inlägget med dina kommentarer. \n\nhttp://www.kitchenbloom.se/blogg/?p=961#comments\n\n2006! Du, det är ett tag sedan det nu. :)\nHar vi verkligen blivit äldre, tror du det?! \n\nDet blir spännande att se var tavlan hamnar.\nKram.

  4. Lina: Haha! Vet du – jag var inne och kollade på din sida om jag kunde finna när du skrev om det, men jag kollade aldrig tillräckligt noga i ditt arkiv. Tack för länk – nostalgi, du Saga där 😉 Japp, min är kvar i sitt rör. Vi får väl se om den blir riktigt retro och får dröja med att komma fram ytterligare ett tag – eller om jag nu gör slag i saken efter mer än fem år 🙂

  5. Roligt med det länkade inlägget. Jag är en av dem som såg mig mätt på ögonmotivet i alla blogginlägg. Tycker dock att det är fint. Hos andra. 😉 Hos oss fungerar det inte riktigt. Det krockar med vårt 20-tals hus – och inte på ett bra sätt. 🙂 Det är intressant med spridningen på bloggar. Ta bara washitejpen på sistone. Gillar just den spridningen; lockar till kreativitet och lekfullhet. Utan större kostnad, dessutom. Du får ta åt dig av äran där! Har sett dina bilder lite överallt! 😉 Förstår varför. Gillar bilden ovan också.

  6. Håller med om att ögonen blivit lite uttjatade. Jag var själv riktigt sugen på ett par ögon här hemma, men blev less innan jag kom till skott. Tror definitivt på upphängning med washitejp. Lite mer hösten 2011 😉

  7. Hmmm…känner igen mig i det här …Har några rör ståendes här jag också ! Och de har stått länge…Dags att införskaffa ramar och ha en fixardag tror jag bestämt ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *