16 november

 Jag övar och övar och övar på styling. Så här såg det ut i dag när jag skulle få till en bild på min nya fåtölj.

Mitt arbetsrum är helt upp och nervänt, men det ser man ju inte röken av när man kan skjuta framför en dörr sådär lite snett. När jag skall ta en bild börjar jag ofta med att plocka bort allt utom det väsentligaste för att se vad det är för känsla jag vill få fram.

Här kände jag att jag ville försöka få in lite mer nivåer i bilden än att bara ha fåtöljen i fokus. Jag hängde fram en kasse på dörren.

Nu plockade jag fram lite saker igen som legat där vid fåtöljen tidigare – en bricka och en bok. Jag ville också få in känslan av att jag har ett nytt ställe i huset att slå mig ner på med en kopp te.

Här provar jag med att lägga fram en av de tidskriftshögar som ligger bakom dörren IRL för att få lite mer liv i bilden och för att ta lite fokus från stolsbenen som jag tyckte stack fram lite för mycket i bild. Jag hängde också på en skylt på dörren vid kassen.

Nja, den där skylten blev lite too much. Nu ville jag testa att förstärka rummets känsla med att plocka fram några av de bruna flaskorna som står lite längre bort i rummet samt att få till något för ögat att titta på bakom fåtöljen. En Sennerholtare dit, men det blev väl sådär det med. Texten är lite för liten och kommer inte alls till sin rätt här.

Vi tar fram en av taxarna istället. Bingo. Den gillade jag där vid Storselen. Här tyckte jag mig ha närmat det jag ville åt och laddade in bilderna i datorn. Men väl där fick jag ett konstruerat och lite pålastat intryck. Muggen såg inte alls så himla mysig ut där och den där traven med Trädgårdsliv var mest mörk och i vägen för känslan. Sedan ser jag en aning av en gren som sticker fram där vid den bortre Warhol-tavlan. Hmm – man kanske skulle ta fram grenarna mer för att få in den nivån och rörelsen i bilden med. 

Så nu testar vi igen då. Jag behåller det jag gillar i bilden och tar bort det andra. Bort med bricka och temugg. Bort med tidskrifter. Fram med min bok som jag håller på att läsa i. Men hallå? Den ser bra ensam ut där vid fåtöljen. Fram med kvistarna med glashängen i. Det blir bra där.

In med lite annan tidskriftsförvaring som står på ett annat ställe i rummet. En korg som inte ser så massiv ut, utan som ger lite luft ändå. I med en ängel som jag bär runt överallt. Och lite bak med brickan och en annan kopp.

Nja, ängeln såg väl instängd ut där i korgen och där skulle jag möjligen inte placera den. Bort med den på brickan istället.

Man kanske skulle ta med skrivbordet ändå för att få kvistarna förankrade och för att få lite mer liv i bilden på den sidan? Japp, så för det bli.

Hur det blev ser du i bloggen i dag :).

29 comments

  1. Oj, tänker jag, här har hon en halv dags arbete i sin bild, och blir både imponerad och förundrad över din energi och ditt öga. Duktig är du och frågar du mig så hade du det redan vid första bilden. 🙂

  2. Tack för att vi får titta in bakom kulisserna.\r\nJag inser snabbt att det inte är \”bara\” att ladda upp en fin bild på bloggen!\r\nRespekt!\r\n\r\n/Sara

  3. Så kul att få följa din tankegång. Du är så duktig och en stor inspiration. Tack för att du delar med dig.

  4. Aha, nu förstår jag bättre varför jag uppskattar din blogg så mycket, både språkligt och bildmässigt.

  5. hej. så himla fint du har det verkligen!\nJag har en likadan poster från moderna museet, Men hittar ingen bra ram, har en ribbaram från ikea men tycker ramen är för bred. Var har du hittat din??

  6. Det här va så kul att läsa! Jag är inte så bra på styling och nu började jag förstå vilket jobb det måste vara för många bloggare att styla deras hem. Det måste ju ta ett tag. Beundransvärt att ni får fram så fina bilder varje dag.

  7. Instämmer till fullo med tidigare kommentarer, mycket imponerande och inspirerande! Jag tyckte jättemycket om just kompositionen i bilden på bloggen, och att få se hur mycket tanke som ligger bakom var så roligt. Att förmedla en känsla och göra bilden intressant och mångfacetterad är verkligen en konst.. och den behärskar du!\r\nVarmt tack för upplyftande inspiration! :)\r\n/Madeleine

  8. Jag skrattar ihjäl mig! Vansinnigt roligt att följa dina tankegångar här. Helt underbara bilder blev det också. Tack gulliga du för att du delar med dig! Kramar Kicki

  9. Kul att se hur du jobbar! Att det som ser så enkelt egentligen är hur komplicerat som helst. När jag fotograferar ändrar jag oftast nästan ingenting. Jag brukar kalla det ostylat, men egentligen handlar det nog mest om lättja från min sida… Tack för att du delar med dig!

  10. Vad roligt att se hur du tänker! Ett jättebra inlägg. Jag jobbar själv som dekoratör och känner igen mig supermycket i det där med att flytta fram och tillbaka, fram och tillbaka hela tiden:) Men åh vad härligt det är när man är nöjd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.