Saffran

 

Nu har vi laddat upp till helgens bak. Första advent innebär saffranssemlor sedan några år tillbaka. Jag älskar traditioner i dessa tider, så det måste vi ha i år också. Jag påminner om det bästa receptet i genren som jag har testat: Smaskens saffransdeg. Ingen kesella som blivit allena saliggörande numera, men ändå fluffiga och oemåtståndliga katter – lovar.

När staden snöat över, och gården blivit vit

Då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit

När allt snöat över, och gården blivit kall

Då vet du att jag drömmer 

För det är snö, det är som moln överallt

 

 

 Klicka på kasetten.

signature

7 comments

  1. Nu är jag redo för advent….ja nästan….jag har ännu inte klurat ut hur staken ska se ut i åt.\n\nMen lussebullar bakades förra helgen. \nFiholms Pepparkakor inhandlades på Taxinge julmarknad och glöggen står redo. \n\nDet får gärna komma lite frost nu ;-)\n\nOmslaget till Sköna hem ser så mysigt ut.\n\nKram på dig!

  2. Tack för tips! Ska testa detta recept.\r\nBakade förvisso lussekatter för två helger sedan, med just Arlas recept med Kesella, men jag tror stenhårt på \”ditt\” recept.\r\n\r\nHa det gott! / Johanna

  3. Smaskens-Annika tackar och bockar! Jag är själv barnsligt förtjust i \”mitt\” recept. Det där med kesella, det är bara en ovanligt framgångsrik reklamkampanj från Arla. Det gär inte saffransbrödet saftigare för fem öre.

  4. Tack för två saker… 1: Inspirationen till vad det blir för gott till advent och för att jag vet att när jag kommer hem efter en arbetsvecka på resande fot väntar julspecial från Sköna hem på mig! Tack:-)

  5. Nu måste jag vara lite förnumstig känner jag. Kesellan ersätter 100 g smör och gör kusarna saftiga med hälften av fettet. Så det är alltså ganska mycket mindre kalorier i Arlas deg – men å andra sidan kanske man struntar i det en gång om året 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *