Att tro något annat

 

Vad ger ni mig för detta? I alla år har jag sett fel. Denna julikon. Som heter Elflugan. I alla år har jag läst och tänkt och säkerligen sagt i något sammanhang – Eldflugan. I går postade jag ett mejl till Plaza Interiör där man kunde vinna en stor ljusstake. I ämnesraden skulle man skriva Elflugan. Men hello? Där har de väl skrivit fel ändå? Den heter ju Eldflugan. Men sedan googlar jag och ser mitt misstag. Alltså hur kan sådant hända så länge? Man ser vad man tror att man ser helt klart. Den bjuder jag på i dag :).

UPDATE: Haha! Jag var tydligen inte ensam i frågan. Kul att läsa era kommentarer!

signature

27 comments

 1. Jag har alltid trott precis som du. Jag tror jag bestämmer mig för att fortsätta tro att den heter Eldflugan, det låter faktiskt lite trevligare. Jag har bra mycket hellre en Eldfluga än en Elfluga i fönstret. Hursomhelst, oavsett namn är det en himlans fin ikon 🙂

 2. Terese: Håller med 🙂 Kom på en liknande grej som satt i länge: Aladdin kallade jag för Aladdidin tills det upptäcktes på gymnasiet av en kompis som tyckte att det var hysteriskt kul med den felsägningen 🙂

 3. Samma här. Å andra sidan kan jag förstås ha fått det från dig :-)\n\nJag har själv precis lärt mig att det heter symtom och inte symptom (tack Google) :-)\n

 4. =) =) Har tydligen också sagt fel i flera år…trots att jag är lycklig ägare av denna fina fluga, fast i mindre modell. Det blir nog minsann svårt att lära om. Håller tummarna för att du kammar hem den tjusiga i tävligen!!\n\nkram

 5. Haha… fattade först inte vad du menade, såg samma namn hela tiden! Så här är en till som sagt Eldflugan i alla år och jag skrev det ju till och med i sista inlägget i min blogg. Måste bara länka till ditt inlägg därifrån… 🙂

 6. Men herregud, det är ju självklart att den heter Eldflugan, det vet ju alla. Och heter den inte det måste den omedelbart döpas om! 🙂

 7. Kära nån! Jag har också alltid sagt eldflugan….Men är du säker på att den inte heter det alltså? Jag har liksom trott att den ser ut som ett gäng eldflugor i mörkret, så det är ju logiskt. Och så heter den inte det alltså….Hmmm….\nKramar Kicki 🙂

 8. Ha haha. Fantastiskt. Har själv fram till nu också trott att den heter just Eldflugan. Hmm.. de har nog inte lyckats helt om det nu är så många som har missat själva NAMNET…\r\n\r\nHälsningar\r\nJannike\r\nPs. Tipsar om finfin utlottning tillsammans med butiken Nordljus hos mig…

 9. Hihihi, det är ungefär som jag alltid trott att det heter vikingchips när det i själva verket heter vickningschips….\nFörresten trodde jag oxå att den hette eldflugan…

 10. Elflugan? Va, har de ändrat namnet eller? Jag har också alltid trott det var Eldflugan!:) Lustigt. Och låten i förra inlägget, oj vad många minnen den förde med sig! Lyssnade mycket på den ett tag.

 11. Hihi, vad roligt! Jag har också hakat upp mig på den lilla ordleken och tänkt fel genom åren – och då jobbar jag med ord och språk hela dagarna! ;)\r\nKan inte låta bli att dela med mig av en annan språklig aha-upplevelse som min 10-årige son gjorde häromdagen: \”Jaså, heter låten DANSA I NEON… jag trodde den hette DANSA IN I ÅN !!\”\r\nSkulle iofs vara komiskt att se Lena Ph klafsa runt i ett vattendrag… :)\r\nKram Madeleine

 12. Lite kul hur hjärnan snappar upp vissa saker och sedan blir man liksom blind och fortsätter att läsa fel gång på gång.\r\n\r\nEn kompis till mig sjöng \”röven raskar över isen\” fram till 9 års ålder och en annan sjöng \”räven överraskar grisen\” :-D\r\n\r\nHa en bra dag!\r\n\r\n/Malin

 13. Trodde länge precis som du.. 🙂 \n\”Eldflugan-ljusstaken\” kallade jag den, men så en dag ser man inte det där D:et… va sjutton.. det kan inte stämma.. Har jag sett fel heelaa tiideen?? 😛 \n\nVa skönt att det är fler som hellre vill att den heter Eldflugan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *