Fredagssvepet: Vecka 48

Då var vi inne i den första decemberveckan. Barnen längtar efter snö och så också denna mamma. Ett litet pudrigt lager skulle sitta fint – eller åtminstone lite vacker rimfrost. Om tre veckor är det dagen innan julafton. Oj. Innnan dess – håll till godo med veckans fredagssvep :)!

 

Vi samlar oss för det stora pepparkaksbaket. Barnen brukar tycka att en plåt är skoj, sedan får man stå där själv och kavla. Vi brukar visserligen dela upp baket på några dagar så att det känns kul att stå och trycka ut kakor istället för att det skall bli jobbigt på slutet. Egen bild från förra året.

Såklart att jag har fått en hangup på Pärlans kolor nu efter att ha fått smak på dem. Jag har sex stycken kvar som får sparas till något högtidligt tillfälle. Och så får jag nog beställa några fler till jul. Jag samlar mig också till ett eget kolakok. Har ni något tips på bra kastruller till det? Förra årets kok blev fiasko, men året innan dess kokade jag som aldrig förr. Jag misstänker att det beror på lite slitna kastruller. Vad kokar ni i?

 

En av mina favoriter vid juletid.

 

 

Den enskilt största trenden för tillfället är papper i olika skepnader. Jag har investerat i House Doctors vackra ljusslinga med tjugo papperslanternor på rad. Bild från House Doctors katalog

 

 

 

Trendigast i jul är utan tvekan en mobil från finska Himmeli. Inte tu tal om att detta är vackert. Bild från Etsy.

Filippa K satsar på afrikansk inspiration till vårmönstret för Rörstrand. Jag vet inte hur kommersiellt gångbart Burkina är, men jag tycker helt klart att det är ett av de finare mönstren i serien med hög nu-faktor. 

Poppytalk tipsar om många free printables & DIY i dag. Vacker kalligrafi att printa ut från Shimtook.

 

Så får vi äntligen se hyllade miniserien Mildred Pierce med Kate Winslet på en vanlig kanal – premiär på Annandagen i SVT 2.

Det blev ingen tesalong för mig i måndags, men väl några burkar te att förtära hemmavid.

 

Med tanke på mina blomsterbord i går, så är det ingen högoddsare att jag finner detta vackert. Livet Hemma IKEA/Nina Broberg.

 

Jag hoppas att ni alla får en fin helg!

18 comments

 1. Finaste fredagssvep – älskar ljusslingor och den från House Doctor är ju superfin, precis som Pärlans ask (ja kolorna är goda dom med!). Har inte hunnit förbi Svenskt Tenn ännu, hu!! Men laddar….\nHa en skön helg,\nMalin

 2. Vilket inspirerande fredagssvep! Bästa på länge. Fick mig sugen på helgen och veckan som kommer. Men vad hände med den här veckan? Tycker jag njöt av förra fredagssvepet för bara 2 dagar sen. Vad tiden springer.

 3. Härligt fredagssvep! Jag har saknat julkänslan, men den börjar komma smygande så sakta nu och igår förbereddes pepparkaksdegen inför helgen.\r\nJulgodis av typen kola och knäck kokar jag i mina gjutjärnsgrytor, antagligen nedärvt från mamma som alltid kokat julgodis så. Lycka till och jag hoppas du hittar bra grytor att koka i.

 4. Säger som Isabell, koka kola i gjutjärnsgryta, kan inte gå fel…Tack för en väldigt inspirerande blogg!!

 5. Härligt fredagssvep!\r\nTill något annat. De där ulliga tofflorna du brukar skriva om… Nu när jag vill ha ett par OCH behöver så minns jag inte vad de heter. Please, jag fryser om fossingarna.

 6. Ja, julkänslan börjar komma smygande och idag har jag för första gången i år spelat julmusik hela dagen på jobbet – Michael Bublé \”Christmas\” och Sarah Dawn Finer \”Winterland\”, soft och mysig musik. Vad gäller kola- och knäckkokning så har jag kokat i mikron i många, många år. Det tar ca 10 minuter och blir perfekt!

 7. Ännu ett fredagssvep helt i min smak. Du är fantastiskt duktig på att komponera och sortera ut bland guldkornen! \n\nÖnskar dig en finfin helg!\nDet är en galen värld där inte ens vi i norr har fått någon snö. Var är den, liksom?\n\nKram.

 8. Är det du som är den duktiga fotografen bakom pepparkaksbilden! Jag har den i en av inspirationsfoldrarna på Pinterest och undrade vem som låg bakom det fina fotot!\n\nHa en fin helg! 🙂

 9. Hihi, du anar inte vilka barndomsminnen du väckt! Himmeli är ett sådant julpynt som fanns i varje hem och hus när jag växte upp. Hos vissa blev det ett \”året runt\”-pynt :-)\n\nÖnskar en härlig helg!

 10. Härligt svep! Tack för dina inspirerande blomsterbilder 🙂 Inspirerade till köp av vita julrosor. Ha en härlig andra advent!

 11. Ljuvligt…Drömmer om att sitta och sippa på en kopp te i Svenskt Tenns tesalong, men får kanske börja med att önska mig en vacker burk i julklapp.\r\nHoppas du får en fin helg!\r\nAnna I

 12. Underbart fredagssvep! Din första bild på pepparkaksbak är ljuvlig! Det blir kanske lite pepparkaksbak här idag också.\r\n\r\nKram Jes ?

 13. Härlig inspiration! Kola och knäck kokar jag sedan många år tillbaka alltid i stor stekpanna. Suveränt. Blir alltid bra och jag tycker även att man kortar konturen en aning för kokytan blir så mycket större. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.