Fredagssvepet: Vecka 49

 

Vi närmar oss helg igen. I morgon väntar julbord. Men först – håll till godo med veckans fredagssvep!

 

Årets bästa julskiva står She & Him för. Lyssna här.

 

Nobelpriset i morgon. Såklart att jag sitter bänkad för att titta på fina klänningar och hylla Tomas Tranströmer. En svensk pristagare i år. Trevligt. Magnifik kjol från Massimo Dutti. 

Till min flicka och till alla er andra benådade där ute. Grattis på namnsdagen!

 

 

Efter att ha mist min ljusslingeoskuld inför förra julen, så kompenserar jag rejält nu. Det är så himla grått ute, så man behöver allt ljus man kan få. Fint från Darling Things.

 

 

Som sagt – i år satsar vi på fint inslagna paket och så stjärnor. Annixen gjorde en liten trendrapport i går. Ernsts stjärna från förra året fick inget större genomslagskraft i bloggosfären, men i år – vi kan förmodligen tacka Tine K och andra danskar – binder många egna stjärnor av kvistar. Bild från Tine K:s katalog.

Vi har kolafabrik ute i köket. I går gjorde jag Johanna Westmans lakritskola. Ack, ack. Farligt goda. Och då har jag ännu inte doppat i choklad och haft salt på. Gjutjärnsgryta från Iittala. Tusen tack för tipset igen!

 

 

Finfin väska från åhléns som gör prisvärt i skinn.

 

Tittgodis som räcker hela julhelgen. I går kom min Freunde von Freunden bok.

Högt uppe på min önskelista – Tom Dixons ljuslykta.

 

Julkalender för fashionistas med stor plånbok från Net A Porter.

 

Det blir alltid mest talat om TV-kalendern. Hela vår familj gillar Tjuvarnas jul. Men vi gillar också radiokalendern massor i år. Sara Kadefors har skapat en modern saga som manar till viss eftertanke i vårt konsumtionssamhälle. Hörvärt i juletid.

Kudde från Ellos.

Överskottet av försäljningen av affischen Fling av Kitchenbloom går till Rädda Barnens katastroffond för Afrikas Horn. Alla bäckar små.

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

11 comments

  1. Du inspirerar mig supermycket med dina fredagssvep och alla dina blogginlägg. Den där väskan från Åhléns måste jag genast springa och klämma på. Har en liten rabatt på 25 trevliga procent just där, så vem vet, kanske jag slår till på en väska. 🙂 Önskar dig en skön helg och hoppas att julbordet smakar!

  2. Inspirerande! Ska definitivt ta mig en titt på den där väskan från Åhléns.\r\n\r\nIngen adventskalender i år?\r\n\r\nTrevlig helg!

  3. Dina fredagssvep har blivit tradition för mig att följa. Den här fredagen vill jag ha väskan från Åhléns och ljusslingan från Darling Things :)\nKramar Kicki

  4. Idag trodde jag inte att jag skulle hinna med \”internet\”, men så fick jag en sekund över och valde såklart att använda den sekunden hos dig och i ditt fredagssvep. Vad vore en fredag utan ett svep, liksom?!\n\n…och där gjorde du min afton! Vet du, jag blir fånigt supermallig och säkert ocharmigt stolt när jag hittar min Fling här. Det var din julklappsget som inspirerade mig från början. Faktiskt. Så dubbelkram till dig, och tack för ännu ett förträffligt inspirerande svep. \nPassande nog landade en fint rabattkort om 25% hos Åhléns idag och säkert är att den där väskan får följa med hem från huvudstaden. :)\n\nKram och go\’natt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *