Blå jul

 

Om min jul går i lite rosa accent detta år, så är den även blå. Min passion för det blåvita porslinet fortsätter, nu i kombination med gamla jultallrikar.

Jag hade inte ägnat dem en tanke innan jag såg Crème de la Crème:s fantastiska julfat. (Lyckliga ni som kan vinna ett i vår tomtesäck.) Men då slog insikten mig. Vilka fina skatter som har suttit på väggarna hos äldre generationer som samlat på dessa tallrikar. De är så vackra som assietter och små uppläggningsfat i juletider. På bilden syns fyndade tallrikar från danska Royal Copenhagen och Bing & Gröndal. 10 kr styck. 

Ett annat tips till dukning och dekoration är klassikern torkade apelsiner. Vackert det med i all sin enkelhet. 

 

Fin onsdag till er! Och kom ihåg att kika i vår tomtesäck!

15 comments

  1. Åh, vad fint! Gillar normalt inte blått men det här var toksnyggt komponerat! Du är en pärla W!\r\n\r\n(P.s Det är jättesvårt att kommentera ibland, kan det bero på webbläsaren kanske?)

  2. Fantastiskt vackert! Jag måste också börja titta efter de gamla blå jultallrikarna, de är ju riktigt söta. Ja nu måste jag in och tävla!:)

  3. Tänk vilket jäkla fynd, rent ut sagt.\r\nSäljer ju dessa tallrikar på jobbet (tar hem på beställning) och de kostar iallfall 500-600:- st. Kommer inte riktigt ihåg exakt.\r\nDet är sånt enormt hantverk bakom varje tallrik. I dagsläget finns det bara 1 (!!) person på hela Royal Copenhagen som målar dessa tallrikar. Man målar dem först helt i blått och sen tar man bort färg istället för att tillsätta. Alltså blir det vitt mönster. Häftigt att se,,,,\r\nMen sånt förstår inte folk. Att det är sånt hantverk bakom varje liten tallrik.\r\n\r\nGrattis till ett verkligt fynd! Mycket vackert ihop med Spode och Ostindia :)\r\n\r\n

  4. Hej !\n\nVad fint. Första gången jag är här hos dig.\nVilka fina bilder och nu ska jag kika vidare på din blogg.\n\nHa en fin torsdag!\n\nKram

  5. Jultallrikar ja, jag har ett helt dussin sådana liggandes i ett skåp. Fick dem av en släkting varje jul under barn- och ungdomsåren. Har tänkt försöka sälja dem, men inte till vilket pris som helst…….! Jag får nog börja använda dem till tårta och frukt.\nFina bilder.

  6. Älskar färgerna! Underbart! Apropå julfat, så kom jag precis på att jag har stora julfat i mässing från Skultuna. Undrar var de kan vara undanstuvade någonstans. Ha en härlig lördag!

  7. Härligt att se att det är någon mer än jag som uppskattar dessa härliga jultallrikar. Fyndade en hel hög i sommras, de är så fina att duka med nu! Men att sätta dom på väggen som förr det förstår jag inte riktigt.\nTack för en inspirerande blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.