Advent och jul 2014: Svenskt Tenn

4614zodiakenEtt självklart stopp för mig när det gäller klassiska ting till julen är Svenskt Tenn. Jag får många frågor om hållbart julpynt, sådant där som man vill ta fram år efter år. Här finner man det. Man skall dock inte tro att man har fastnat i ett uttryck här – nej, firman är otroligt duktig på att sätta fingret i luften och hitta det som är nu – att kombinera sitt klassiska arv med modern formgivning. I år lanserar man en textil av Josef Frank från arkiven – Zodiaken, där Vintergatan omges av stjärntecknen, från 1938. Carina Seth Anderssons julhängen som syns nedan är så vackra. Att julen blir lite blå, det visste jag redan innan, inte minst där de gamla jultallrikarna får sätta tonen. Vi får väl se vad som hamnar i vårt hem bland dessa frestelser. Något nytt till jullådan får det nog lov att bli.

4614julsvenskttenn

signature

One comment

  1. ÅÅÅ så fint, vilket tyg och vilka hängen! Älskar blått och julen borde också bli mer blå. Adventsförväntan är ett ljuvigt ord som jag lärt mig av dig.
    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *