Juldagen

 

Ljuva juldag! I dag skall jag inte göra ett endaste dugg, vilket skall bli oändligt skönt. Hoppas att ni också latar er :). Gårdagens julbord pryddes av växthuset i full blom. Det doftar ljuvligt. På bordet låg även en ljusslinga. Perfekt att dekorera med på alla möjliga ställen har jag märkt. Kanske ett tips till kommande dukningar?

Två otåliga barn som äntligen fick gå loss under granen efter Kalle Anka. Här har vi det ungefär som Svensson, Svensson. För maken är Kalle Anka heligt, medan i alla fall Anna inte förstår tjusningen alls. Det är ju samma varje år. – Det kallas tradition, säger maken. – Jo, jag vet, biter dottern ihop. Lyckan är således stor för båda – av olika anledningar – när det är slut :).

Jo, jag hade varit ordentligt snäll även detta år. Förutom de allra finaste sakerna som barnen gjort på slöjden, fick jag önskade böcker, en Hild till min samling, mer orange till köket och vackert Värmlandslinne. Tusen tack!

 

God fortsättning!

signature

9 comments

  1. Samma här, den där Kalle är mer ett tvång än nåt annat. Fina klappar du fått, den där Mingelmat kan jag titta hur länge som helst i, den tar liksom aldrig slut – härligt.\n\nHoppas ni får en fortsatt fin julhelg!

  2. Vad skönt att se att det är fler familjer än vår som tvingar barnen att se Kalle Anka och hans vänner varje jul! även vi belönar dom efteråt med paketöppning!\n\nGod fortsättning på en förhoppningsvis skön och avslappnad jul! 😀

  3. Haha…. ganska kul det där med Kalle-traditionen. Vilka som uppskattar den mest 🙂 Tror det är ganska lika överallt. Här blev det också julklappsutdelning direkt efter. Mest för att stilla småkusinernas överväntan. Mat i lugn och ro sen. \n\nÖnskar dig fortsatta sköna juldagar!\nKram\nCharlotte

  4. Fantastiskt fina foton. Vilken kamera och objektiv använder du? Vilken inställning/blixt har du använt på bilderna av din dotter vid julgranen? Tycker själv att det är jättesvårt att ta bra foton under denna mörka del av året. \n\nGod fortsättning!\n\nMvh Carina\n\n

  5. Tack för hälsningar!\n\nCarina: De är tagna med min Nikon D80 med objektiv 50mm:1.8. Här har jag högt ISO på 1600 och kort skärpedjup på 2,2 samt högt ljusinsläpp. Jag har sedan gjort en snabbjustering av färgen i Photoscape som du laddar ner gratis. Alla inomhusbilder blir annars alldeles gula så här års, men man kan justera färgtonen lite efter behag och få ned det gula. Jag tar inte alls många bilder så här års i mörker. Det är så mycket enklare när det är bättre ljus, men vissa tillfällen vill man ju få med ändå 🙂 Jag har en extern blixt som jag riktar upp mot taket när jag måste få in mer ljus och vara mer säker på skärpan, men annars försöker jag med manuellt och lite ljus. Lycka till! //W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *