2012: Inspiration II

Det rycker i mig av inspirationslusta, även om jag just i dag endast orkar med att sätta upp en ny almanacka och att bläddra i tidningar med skidor och riddarepos i bakgrunden :). Ombonat känner jag. Textilrikt. Och gärna kelim.

Jag tittar med extra lystna ögon på Anette Eckermanns reportage Öst möter väst med fotografier av Bjarni B Jacobsen i senaste Allt i Hemmet. Picture perfect från hemmet till ägarna av Brandts indoor, med den ulitmata mixen mellan stilrena skandinaviska klassiker och mustiga kelimer från fjärran länder.

För det är just detta jag känner för. Möten mellan uttryck, där kelimerna tillför en ny känsla.

Ulrika på Seventeendoors har en fin förmåga att nosa reda på de finaste av hem. Surfa in till henne om ni har missat den bloggen. Hon bor med sin familj i en vacker våning med fingertoppskänsla för inredning. I november provade hon mattor ur IKEA:s återvunna kollektion hemma hos sig. Nu vet jag inte om den här mattan fick stanna, men så vacker den är där – rosenkelimen mot det moderna stilrena. Bild: Ulrika/Seventeendoors.

Picture perfect här med med vacker marmor i bakgrunden också.

Jag bläddrar massor i Sibella Courts nya Nomad. Se några bildexempel här. Otroligt inspirerande med de vackraste av bilder. Ett manifest för en mer global inredningsstil som känns mycket nu.

Kelim hemma hos mig i form av kudde från IKEA. Mer under 2012 då kanske!

2012: Inspiration I.

15 comments

  1. Fint! Årets första härliga inspirationsdos bjöd du på 🙂 Jag håller med; Kelim är så vansinnigt hemtrevligt och vackert. En stor kudde i kelim ökar numera trivseln i mitt vardagsrum. Tack för tips om Sibella Courts bok, det får nog bli hemklickning av den. Hoppas att du får en fin start på det nya året! Varm kram till dig och tack för din rara hälsning

  2. Yes, där kom den, del två. Snälla ge oss en trea också! Älskar första bilden, undrar så vart lamporna kommer ifrån?! (går inte att läsa mig till pyttetexten i iPhonen)\nÖnskar dig en fin start på nya året! Kram

  3. Emmie: Det kliar i fingrarna nu av att få ihop alla nya intryck 🙂 Sibella Court är en favorit. Hennes etcetera är också så magiskt fin. Allt gott till dig med! Kram\n\nAnna: Haha! Mer kommer – pennan går varm i inspirationsanteckningsboken 🙂 Det står ingen info om lamporna, men kan tänkas att det är vintage. De ser sådär perfekt danskt slitna ut. Tack! Detsamma! Kram

  4. Jag såg ditt inlägg här innan jag såg kommentaren hos mig. Jag började läsa inlägget och hann tänka att det här är verkligen \”jag\” och så plötsligt dök en bild från vårt hem upp 🙂 Så roligt, och tack för de fina orden!!\nDen stora mattan lämnade jag tillbaks, just därför att jag tycker mer om dova jordiga toner som i Brandts hem.. \nGod fortsättning!! Kram

  5. Oj, oj årets första dos av inspiration fanns att finna här hos dig! Och tack för bloggtipset den fina bloggen åkte rakt in på blogglista. God fortsättning!

  6. Härlig inspiration! Älskar ju kelim. Skulle gärna ha en matta själv…\n\nHär i Göteborg finns en kafé-kedja (Condeco) som just öppnat nytt stort ställe bredvid NK. Där finns gamla antika möbler som klätts med kelimmattor. Så snyggt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.