Tips sökes

Det brukar vara jag som tipsar, men i dag tänkte jag prova lite tvärtom. Om ni sitter inne med några guldtips på två grejer, dela gärna med er!

 

Arbetet med Annas rum fortskrider. Det är redan en helt annan känsla där inne och de rosa väggarna känns numera som det allra minsta problemet. Stökfällorna finns liksom inbyggda i ett barnrum, så det gäller att ligga steget före – eller kanske efter då när de upptäcks. Grejer som ligger på sängen av typen filt, kudde och överkast (när nu det kommer på) hamnar på golvet tillsammans med kläder. Självklart är golvet alltid närmast om man har bråttom eller är trött, men man kan ju alltid försöka. Här tänker jag mig någon typ av förvaring vid kortsidan av sängen att lägga grejer på samt att kunna förvara i möbeln också. Jag har kollat runt och hamnat på IKEA:s Stuva just nu. Fördelen med denna tycks vara att det även går att sitta på den – kan tro att det skulle bli fint med ett fårskinn på den t ex. Jag kan ju tänka mig någon gammal koffert eller något i den stilen, men där håller Anna garanterat inte med mig. Och vissa grejer är bra om de är funktionella i första läget. Har ni någon idé om eller kanske redan har hemma något likande?

Sedan har jag drabbats av någon slags objektivsjuka naturligtvis. Nu kollar jag på ovanstående som skall vara en ljusstark vidvinkel vad jag förstår till ett vettigt pris. Någon som har detta eller liknande och som vill dela lite om det? 50:mm är ju favoriter, men ibland vill man lite vidare vid interiörfotografering och man vill slippa backa in i väggar. Någon?

signature

9 comments

  1. Vi har just den där förvaringslådan från Stuva här hemma i Ellas rum. Hon använder den som skrivbord just nu och lådan står på annan plats. Jag vet inte om de är gjorda för att sittas på, men jag tror säkert den tål att man gör det emellanåt och barn och tonåringar väger heller inte lika mycket som vuxna. Som förvaring är den väldigt bra, slukar massor!

  2. Lisa: Aha, det är flexibelt så att man liksom bygger till eller från. Det är möjligen ingen sittplats för längre stunder nej Slukande förvaring vill vi väl alla ha 🙂 Tack!

  3. Ja lådan är på hjul och väldigt lätt att dra ut och in, när man slänger ner de kära tillbehörigheterna 🙂 Och gör det också möjligt att flytta lådan helt.

  4. Lisa: De kära tillhörigheterna var det ja 🙂 Jag får kolla på den live och se om den passar där jag har tänkt. Tack för feedback!

  5. Jag har sprungit runt hela dagen med mitt nya 35mm och jag Älskar det! Nu har jag i för sig inte testat 50mm. Men jag rekommenderar det starkt, 35mm alltså.

  6. Hej, jag har 35an, och 50ian och en drös andra. Jag tror inte att det räcker för dig att ha en 35. Det är inte en vidvinkel, du måste ner ännu mer. Skillnaden mellan 35an och 50 är ganska marginell. Speciellt om du inte har en fullformatskamera. Ljusstarka vidvinklar är ju dock väldigt dya. Ta med dig kamera och objektiv till en kamerabutik och jämför och se om du får de du är ute efter.

  7. Jag kör med både 35 och 50 och ärligt talat så gillar jag 35:an mycket bättre. Klarare bilder och bra avstånd. Men det är klart, 50:an är inte såå ljuskänslig. Tror egentligen att man aldrig blir helt nöjd förrän man har de flesta 😉 prova är mitt bästa råd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *