På IKEA-listan

 

 

När IKEA presenterade sina vårnyheter i mejlboxen för några veckor sedan föll ögonen på serien Kvissle av Eva Lilja Löwenhielm. Kork har jag haft ett gott öga till ett tag. Här tycker jag om materialmötet mellan korken, klassiskt använd i arbetsrum i anslagstavlor, och det vita strikta. 

I går visade finska bloggen Weekday Carnival hur himla tjusiga grejerna är på plats i ett fint arbetsrum. Med på bilderna är även lampan Tisdag som vi tittat på till Annas rum. Fint, fint.

Anna behöver lite mer förvaring till rummet och jag klurar kring olika lösningar. Jag har sagt att den mesta förvaringen skall vara stängd, eftersom en rörig bokhylla med allsköns grejer staplade på varandra inte gör någon så himla glad. Just nu kollar vi på klassikerna Expedit med korgar eller PS-skåpet. Vi har lösningen med korgar i hyllor på andra ställen och det är luftigt och snyggt, men samlar en hel del damm. Fördelen med skåpet är väl att det är stängt och man kan gömma undan grejer som inte används så ofta. Mycket på IKEA – "att-kolla-upp"-listan just nu med andra ord.

 

Ha en fin söndag!

7 comments

  1. Jag vill verkligen tipsa om IKEAs svarta bokskåp, med glasdörrar. Fanny har det, och det slukar allt från hennes samling Hello Kitty-figurer, nagellacksflaskor och smink till böcker och "fulsaker" i snygga lådor. Dammfritt we like! Minns inte vad skåpet heter, det är rätt djupt, men det fina, i jämförelse med platssparande Billy, är att skåpet står på snygga ben istället för sockel. En keeper för hela livet, från tonårsrum till egen lya. Typ. :)Ha en fin söndag du med!

  2. Ja den där eviga frågan kring förvaring. Känns som att det spelar ingen roll hur bra förvaringsmöjigheter man har. Ibland blir det bara stök. Men försöka kan man ju. Jag tackar för inspirationen och tipset. PS-skåpet hade varit kanon i sonens rum. Både förvaringsmässigt och inredningsmässigt. Ordningssamheten och disciplinen att stoppa in allt i skåpen kan man nog inte shoppa på Ikea… Tyvärr. :-)Vilket fint rum Anna håller på att få. Härligt!

  3. Tittade också på lampan "tisdag", köpte t o m två med mig hem… Men när jag insåg att det inte gick att byta led lampan lämnade jag tillbaka den; ljuset blev för stark där vi ville ha den och det fanns ingen chans att justera…

Leave a Reply

Your email address will not be published.