Ljuset

 

 

 

Jag tog faktiskt några bilder i går kom jag på. För det var ju så himla ljust och soligt. Skoningslöst när det gäller dammexponering, men man får lov att fokusera på hoppet istället. Jag satt mest i en fåtölj som står bredvid arrangemanget ovan och läste hela helgen. Jag brukar alltid säga att detta är min favoritbok, men nu får jag nog lov att komplettera med den här. Den är fortfarande kvar under huden, så jag återkommer i ärendet. Fantastisk är den. Tänk att jag inte har läst den förrän nu.

 

 

Det är några tomma krukor på mina blomsterbord som synes. I går hämtade jag dock in några av mina stackars torra pelargoner från garaget som jag hoppas kunna väcka till liv nu. Omplantering väntar. Och ljus och vatten. Tänk att det där lilla gröna känns så fint varje år. 

signature

8 comments

  1. åå vackert! nu kom längtan efter våren med stormsteg. vet du, jag har precis flyttat in i min ya vindsvåning och som en dröm så har jag äntligen en terass att inreda nu till våren, och senare till sommaren även en takterass, aldrig haft det förut, behöver inspiration, vill du hjälpa? bilder, blommor, inredning, vad som! mini

  2. Fina bilder! Åh skrev nyss en kommentar som försvann.. Älskar ljuset, sitter och äter lunch på jobbet och tittar ut på glittrande istappar. Åh vad jag längtar tills det börjar droppa från de också. 🙂

  3. Du har en så himla himla fin blogg och du tar vansinnigt vackra bilder! Jag ska plåta ett inredningsreportage inom en snar framtid och undrar om du har några knep? Kör du på ditt 50mm när du plåtar hemma? Högt ISO? Tacksam för tips! Kram!

  4. Mini: Lyckos dig! Vilken härlig inredningsutmaning! Jag skall klura på det.Lilla u: De är fina de där blomsterborden. Nu har jag snart haft dem ett år och de skiftar karaktär efter årstiderna. Rekommenderas!Lisa: Det har varit så lite snö här hos oss denna vinter, så jag är faktiskt inte trött på det ännu. Men visst skall det bli trevligt med vår!Liselotte: Absolut! Rekommenderas! Och ett hjärta var det däri :)Ann-Christine: Tack! Och borden är jättefina tycker jag.Hanna: Stort tack för fina ord – glad blir jag! Japp, jag använder mitt 50mm: 1,4 för det allra mesta. Jag skulle vilja ha ett vidvinkelobjektiv för interiörfotografering, men det får jag ta längre fram. ISO är oftast högt ja. Runt 1000 kan man ha utan att förlora bildkvalité tycker jag. Tips? Svårt! Prova olika perspektiv, nära – avstånd, tänka nivåer i bilden, vad vill man berätta och framhäva det. Jag tar gärna emot massor av tips själv. Interiörfotografering är en sann utmaning! Lycka till! KramNilla: Visst är det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *