Nu börjar det

 

 

 

Det händer varje år. Det liksom kickar in på en given signal. I fredags fick jag Allt i Hemmets Lantliv special. Jag slet inte upp plasten på tidningen som jag brukar göra för det kändes inte som om hjärtat klappade för detta just nu. Men så fel jag hade. Det hela drog igång. Där och då. Jag är aldrig så lantlig som när det vankas vår. Sockerlådor, patinerat zink och gammal terracotta. Pastelliga blommor. Lika säkert som att det kommer, är att det tonar bort när säsongen sedan skiftar framåt sensommaren, men nu och en tid framåt frossar jag lite i min samling av tidningar med allt detta i.

 

 

Det är framförallt på min lilla innergård som jag går all in med denna stil. Just nu står här buxbom i skuggan. Förra året lyckades vi inte med övervintring av dem, även fast de täcktes med säckväv. Förmodligen täckte vi för sent och tog bort för tidigt. De torkade upp av solen. I år har vi flyttat alla buskar till den skuggiga innergården, där de står i väntan på bättre tider. Den där hemska buxbomssjukan verkar inte ha nått dessa klot, men vi får väl se om de nu lyckas övervintra. 

 

 

I dag har vi vårkänning här om man ställer sig vid husväggen och sticker upp sin bleka nuna mot solen. Nästa vecka stavar vi mars. Det känns ganska så bra detta. Ha en fin dag!

7 comments

  1. Åh vad härligt med lite sol, det får bli en promenad så fort mannen kommer hem och tar vid;)jag ser fram emot trädgården i år, jag har visioner och en fet återbäringscheck;)KRAM

  2. Ja just idag känns det som vår ute! Underbart! Känns så otroligt härligt att allt det goa ligger framför oss. Hoppas du får en fin dag!

  3. Åh!! Jag blir helt vårsjuk av det här!! Men när jag tittar ut ser det alls inte ut som på dina bilder. Men, vi är på väg ditåt iaf eller hur?

Leave a Reply

Your email address will not be published.