Fredagssvepet vecka 9

Är ni sugna på ett fredagssvep? Det hoppas jag – för i dag blir det faktiskt ett! Håll till godo!

Jag är fortfarande kvar lite i min Brontë-bubbla efter att ha läst om systrarna förra året. Jag hade glömt hur bra Wuthering Heights faktiskt är. Det kommer därför inte som någon överraskning att jag är mer än sugen på att se Andrea Arnolds filmversion som har premiär i dag. Strålande betyg både i DN och Svd i dag. Läs intervju från i höstas med regissören här.

Bookbinders Design lanserar ett vackert samarbete med illustratören Mira Nameth. Det kommer affischer, block och kort med säljstart i webbutiken den 12 mars. Fler bilder finns inne hos Annixen och hos Sofia på Mokkasin.

Vårkänningarna kommer och går bland de kalla vindarna, men en sak är säker. Snart är det dags.

Fotografi via /The Selby.

Man är väl lite lagom galen när man går i gång på svindyra häftapparater, men sådan är jag :).

Oscarsbelönade Meryl Streep som Margaret Thatcher i Järnladyn som jag såg i tisdags. Streep är utan tvivel fantastisk som en porträttlik Mrs Thatcher. Filmen är ett gripande porträtt av en gammal människa som lever med sina minnen. Det är fint filmat i dova färger i den våning som livet levs i efter karriären. Som helhet krockar det lite mellan viljan att vara dokumentär och att vara en film som lever sitt eget liv. Sevärd är den dock helt klart.

Det var länge sedan ett designersamarbete var så omskrivet som det mellan H&M och Marni. Nästa vecka är det dags. Reklamfilmen av Sofia Coppola är nog det närmaste jag kommer kläderna.

Sådant här gör mig vårsvag och skrålig. Trevligt :).

Jag har tittat länge på de klassiska skolväskorna från Cambridge Satchel Company. De syns mer och mer nu på många ställen. En solgul vore väl trevligt som ett rejält uppropstecken?

En fredagssvepsklassiker – Toast. Deras Hus & Hem-katalog har precis kommit. Tittgodis – oh ja.

IKEA öppnar sina sommarbutiker i dagarna. I år syns många färgstarka möbler. Förra årets återlansering av PS Vågö finns nu i gult och cerise. Ovan syns fina serien Roxö med möjlig inspiration från lite franska stämningar. Själv siktar jag på att äntligen, äntligen gunga lite i sommar :).

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

22 comments

 1. Åååhh, vad jag blev glad nu ! Har verkligen saknat dina finfina fredagssvep . Önskar dig en härlig helg med förhoppningsvis lite fint vårväder. //Lena

 2. Tack för att du lät solen svepa in med gul och härlig inspiration denna fredag i första vårmånaden!Ljuvligt!: )

 3. Har du sett miniserien Jane Eyre med Ruth Wilson och Toby Stephens, om inte så kan jag rekommendera den varmt! Älskar den och jag minns att jag tyckte mycket om boken när jag läste den. Fast det är länge sedan, kanske måste läsa om den 🙂

 4. Härligt med ett fredagssvep! Jag spanar också lystet på väskorna från Cambridge Satchel Company…men ? hur ska man kunna bestämma sig för vilken färg man ska välja? I mina vilda fantasier fastar jag för en knallig ceriserosa. Önskar dig/er en riktigt skön helg!

 5. Solgul veske var flott, den kan jeg tenke meg ja!Til mandag skal jeg se filmen med Meryl og det gleder jeg meg til :)Takk for et fint svep, som alltid :)God helg!

 6. Ett fantastiskt fredagssvep Weronica! En färgsprakande start på både helgen och månaden mars. Det behövdes mer än väl i dessa influensatider. Tack! En trevlig helg med mycket sol och sköna vårvindar till dig och familjen.Kram Lotta

 7. Äntligen ett svep! 🙂 Ska definitivt besöka Bookbinders vid besök i huvudstaden om ett par veckor.Trevlig helg!

 8. Klart vi vill ha fredagssvep : ) Och jag längtar ut, ut till plantering och uteliv. Imorse första morgonspanet från altanen, kallt om fötterna men härligt, må så gott!Malin

 9. Fredagssvep på en lördag kan aldrig sitta annat än som en smäck när det kommer från dig! Tack för inspiration. Det gula piggar upp och vad det gäller Toast fanns verkligen mycket tittgodis för en form och bildnörd. :)Ha en skön helg!Här är det vår tur att ta sportlov.Kram.

 10. Underbara, underbara fredagssvep :)Vi var och såg Järnladyn i torsdags och jag hade exakt samma tankar som dig om filmen. Sevärd, men jag skulle velat ta mer del av hennes liv som"aktiv"..Tack för länk och ha en riktigt fin helg!

 11. Alla: Tack för hurrarop för fredagssvepet. Nu blir jag riktigt taggad att svepa på – forever 🙂 //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.