Fredagssvepet: Vecka 10

Det har blivit dags för veckans fredagssvep. Håll till godo!

Essensen av svensk sommar på något vis. Från Hannah Widells sommarhus på Gotland av systern Amelia från bloggen A Beautiful Living. I pappersform finns reportaget ute nu i Allt i Hemmets lantspecial. Och jo, det blir Gotland för oss även i sommar.

Egentligen är jag ju emot att man hoppar fram och tillbaka gällande prenumerationer. Av vissa tidningar får man en premie för lång och trogen tjänst som prenumerant. Sådant tycker jag är skoj. Men man tycks fortfarande mest jaga de som hoppar fram och tillbaka. Och jag är en hoppare jag med i vissa fall. När man kan få första säsongen av Downton Abbey plus fyra nummer av Damernas värld för 129.50, ja då säger jag – hopp.

Duktiga Daniella Witte öppnar upp sin webbutik i dagarna. Varmt lycka till!

På bilden syns skärbrädor från Ferm Living i ek.

IKEA presenterade sin nya PS-kollektion i går. Inspirationen har hämtats från äldre IKEA-produkter. Från och med den 4 maj kan vi botanisera bland nyheterna på varuhusen. Ovan syns Ehlén Johanssons furubyrå som sägs ha rödmålade insidor. Det blir spännande att se allt på plats sedan.

Här har vi duken som vi kommer att spilla på i påsk :). Linne igen. Så fint.

Dags att designutbilda sig i pocketform. Förlaget Orosdi-Back satsar på att ge ut en serie om svenska arkitekter och formgivare. Jag börjar mer än gärna med Estrid Ericson.

Sweet Pauls vårnummer är online. Alltid tittgodis och inspiration på hög nivå.

Final i morgon. Loreen skall vinna såklart.

På måndag slår Leila Lindholm upp portarna till sin Leilas General store. Det är väl ingen högoddsare att tro att det kommer att gå ganska så bra att sälja pastell till oss i vår.

Fyran har kommit. Jag skall läsa.

Mia öhrn frestar med citronrutor på sin blogg. De ser alldeles delikata ut. Kanske något för helgens fika?

Fotografi: Ulrika Pousette

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

signature

13 comments

  1. Härligt fredagssvep du delar med oss, många godbitar måste jag säga. När du presenterar böcker så blir jag så intresserad av att läsa dem, läser bara på semestern och då är det deckare som gäller. Men du gör mig nyfiken på annat, kul och ett stort tack för din härliga inspiration,Fin helg till dig och familjenKarin i Stenungsund

  2. Min kommentar bara försvann så jag gör ett nytt försök. ;)Ett strålande fredagssvep Weronica och precis den start på denna fredag som jag behövde efter en vecka med livets berg-och-dalbana.Tack för all härlig inspiration som förhoppningsvis får den sista snön som kom igår att smälta och tack för fina ord och omtanke hos mig. Det värmde gott.En fin helg till dig och familjen.Kram Lotta

  3. Många intressanta länkar att besöka. Jag börjar med citronrutorna.Såg en fin vägglampa i nya PS-serien och en ganska cool matta, så det lär bli besök till varuhuset inom kort. Fin helg till dig.

  4. åh jag blir alltid så glad av dina fredagssvep! Idag var det extra lyckat då jag dels funderat på hur jag skall komma ikapp resten av Sveriges befolkning vad gäller Down town abbey, dels igår köpte en Damernas värld för första gången på mer än ett år och tyckte den spottat upp sig och var riktigt bra igen.Så nu har jag också skaffat en prenumeration!

  5. Å!Jag har längtat hela dagen. Tittade in tidigt i morse med hopp och längtan efter ett svep.Nu kom det – och vilket svep sen. Underbart. Du sveper med nya nyanser på penseln varje vecka och det sätter en präglar min sinnestämning varje fredag!Tack!//Sara

  6. Trevligt svep! IKEAs nya PS ser till största del lovande ut, och sedan gäller det som vanligt att ta in en del med tiden. Den byrån i vitt hade jag kunnat tänka mig. Förvaring is the shit, ju. :)Citronrutan kan jag verkligen rekommendera och var min allra första bekantskap med citron i smeten någon gång i mitten av nittio-talet. Sedan har den glömts bort och nu känner jag direkt att den får bli ett fint inslag vid vårens kaffepauser. Kram till dig!Önskar dig en toppenhelg!Lina.

  7. Ett rent ut sagt formidabelt fredagssvep, tack tack!I morgon kommer jag sitta på plats i Globen och hålla alla tummar jag har för att Loreen vinner.Citronrutan blev jag sugen på att baka, det får bli till nästa helg så kan jag bjuda mor på den när vi ses.Nu ska jag klicka igenom dina länkar.Trevlig helg!/Britta

  8. Åh, tack för tipset om Damernas värld och Downton abbey. Klick. Nu väntar jag bara på att det ska dimpa ner i brevlådan.Trevlig helg ! Anna

  9. Hej,Vill bara säga att jag älskar Dina fredagssvep, jag blir alltid lika inspirerad.. Idag bakade jag citronrutorna och my god, försvinnande goda perfekta för en söndagsfika.KramMoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *