Söndagen den 11 mars

 

 

Jag tror att jag äntligen har fått kläm på min krukmakare. Alltså, det säger mer om mig än vad det gör om svårighetsgraden på detta projekt. Jag har grymt svårt att få poletten att trilla ned ibland när det gäller "how to do it", men när det väl händer ja, då blir det fart på händerna :). Med denna lilla trämanick gör man små såkrukor av tidningspapper. Fördelen är väl att det bara är att plantera rakt ned i en annan kruka sedan. Och sedan är det fint på vägen dit också. Att de där små svarta fröna skall bli basilika är aningen svårt att förstå. Jag har aldrig testat att fröså inomhus förut, så detta blir sannerligen ett experiment. Men man måste ju försöka. Gröna under sker dagligen. Ni minns kanske de där torra pelargonpinnarna? Så ser de inte ut längre. Och det är väl därför som man så lätt fastnar i det gröna. Det är så tacksamt att följa och att förundras. Jag hoppas att ni har en fin söndag!

signature

9 comments

  1. Jag tog en liten paus i "fixeriet" här hemma och läser om ditt lilla projekt. Gissa vad jag fixar med? Samma sak! :))Fast jag har inte en sådan där fin trämanick jag rullar mina runt en glasburk. Visst är det härligt med vår och trädgårdssäong i antågande!Fin söndag!

  2. Åh, vad flitigt med frösådd, vilket tålamod det krävs! Heja heja! Jag har inte rast och ro med fröer och sticklingar… Stod just och diskuterade med maken huruvida han på väg till Ica skulle sladda in på Zetas för perlargoninköp eller inte. Spännande att se när han kommer hem!

  3. Så mysigt att så. Här hemma har jag stuckit ner pelargonsticklingar i jorden. Pelargonerna från förra året verkar det dock inte bli någon fart på, har inte haft något bra ställe att förvara dom på över vintern så dom får nog bytas ut mot nya../Johanna

  4. Vill också! Har sett en sån där manick på TV för länge sen men kommer inte riktigt ihåg hur man gjorde. Kan inte någon snäll beskriva hur det gick till och var man kan få tag på en?? Hur gör man med en glasburk?-Elin.

  5. Åh cool bild! Visst är det kul att så själv o tänk att det blir basilika av små svarta prickar! Dottern har köpt köttätandeväxt-frön som vi har planterat.. inget har dock hänt än… så vi väntar med spänning. Den ska tydligen käka flugor… 🙂

  6. Vi får se hur det går för mina tappra små fröer. Jag återkommer i ärendet :)Elin: Krukmakarna finns på lite olika ställen – bland annat Manos och Hemlängtan. Till sist fick jag kläm på det hela och då hade jag missförstått en instruktion på paketen… Man viker en tidningssida på mitten och snurrar runt den två varv runt den nedre delen av krukmakaren – borde även fungera kring glas – sedan ser man till att man har lite papper som fungerar som botten. Jag är inte världsbäst på att förklara, men man kan säkert googla i ärendet också. Fina blir de de små krukorna. //W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *