Och nu?

 

 

 

Nu behöver jag lite tips från er erfarna. Det är som sagt första gången som jag sår något inomhus. Jag gick ut med en vit Blomman för dagen som nu kastar sina ränker i det lilla miniväxthuset. Så vad gör jag nu? Jag siktar på att plantera om i annat än såjord, så långt är jag med. Den första delen av plantan är ganska lång och ranglig. Kan man stoppa ner en del av den under jorden? Och så detta med att toppa en planta. Ska man eller inte? Vad menar man egentligen? är det bara att vara brutal här nu och knipsa bort bladpar som kommer? Var knipsar man bort? Precis vid ett bladpar eller längre ned på stammen? Och är det samma lika med pelargoner som skall toppas? Förra året fick jag visserligen fina exemplar, men det blev en enda stor pinne av det hela och man önskar måhända lite mer förgrening. Kom med alla era fina tips, tack!

Och jo, jag är lite extra tyst dessa dagar. Influensan kom i retur. Så trist så att det inte ens finns känns det. Men det kan väl bara bli bättre – eller något i den stilen.

8 comments

  1. Jag har inga tips tyvärr men hoppas det kommer några, jag har också tänkt fröså (eller förodla eller vad det nu heter..) inomhus i år. Men vad tråkigt att du blivit sjuk, influensa är inte kul! Krya-på-dig-kram!

  2. Du kanske måste förvara dem lite svalare för att undvika att de blir så rangliga.När du planterar om den kan du sätta hela delen under det första bladparet under jord. För att förgrena t.ex pelargon klipper du av precis ovanför ett bladpar.

  3. Lisa: Man måste försöka i alla fall 🙂 Jag är sannerligen en glad amatör i detta, men frön är ju billiga så man kan med gott samvete försöka. Och förhoppningsvis lär man sig något till nästa gång. Tack!Karoline: Tack för tips! Jag såg i en tidning att de planterade ner hela stammen under bladparet – fint då testar jag med det. Tusen tack!

  4. Men W. Är du sjuk nu IGEN. Gud vad jag känner för dig! Stort krya på dig!Och klart du & dottern ska ha samma lika. :)Stor kram. Och Glá Påsk!

  5. Lilla.u: Ja, är det inte fantastiskt roligt så säg :(?! Nej, vi skippar det och ägnar oss åt roligare saker – som armband 🙂 Kram

  6. usch! det verkar som att årets influensa är så? att först är man sjuk. så tror man att man är på bättringsvägen eller kanske tom frisk. så bara bom. är man sjuk igen.när jag skriver man så menar jag de runt omkring mig som haft influensa. själv var jag sjuk två dagar. tror inte det var den? :)Krya på dig nu!

  7. Jag känner igen det där med långa rangliga plantor. För flera år sedan när jag satt frön av tomatplantor hann de bli så långa så jag fick knyta fast dem i gardinstången i vardagsrummet. Som en gänglig djungel såg hela fönstret ut….några blev det ändå tomater av. Så kör på du och plantera om, de som blir något får man vara glad över. I annat fall får man se det som experiment och rolig lärdom. Glad påsk, tack för en fin blogg!http://www.kontrastbalans.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.