Matinspo 2012

 

 

Sommaren kom tillbaka till oss. Och det gäller att suga ut det sista innan skolan drar igång på måndag. Så gör vi också. Blogguppdateringarna har blivit därefter, men på måndag ska det bli ordning igen. Tror jag :). Det hindrar dock inte mig från att vara aktiv på Instagram. Jag lever ju på hoppet att vi skall komma igång med matlagningen igen. Jag brukar hoppas på det varje augustiuppstart. Men det här är kanske gången då vi lyckas också?! Denna gång drivs jag av ambitionen att få med barnen i matprojektet också. Detta är ju naturligtvis roligast en solig sommarlovsdag och inte en dag i regnig oktober då alla är dunderförkylda, men vad vore man utan alla sina planer?!

 

 

#matinspo2012 heter taggen på Instagram. Man kan se flödet här. Min förhoppning är att det skall vara ett snabbt, kul och opretantiöst medium för att inspireras. Kanske kan det få spinnoffer i bloggen sedan också. Join in! 

Vår lunch i dag blev Chicken Nuggets med ris, currysås (vi gjorde utan kokosmjölk), gurka och tomat. Barnen älskade det och gav genast fem av fem möjliga i vår matbok. åh, vad jag älskar starten av något nytt! Och jag älskar att jag alltid hoppas på att det skall lyckas just denna gång 🙂

13 comments

  1. Vad mysigt!! Vill med göra ett försök..till?Men jag har inte fattat instagram ännu, men det kommer väll det med. Att göra egna nuggets lät gott. Något mina kids älskar med. Iaf den minsta. Han skulle kunna leva på det :)Tänker som du.. att på Måndag blir det kanske lite mer ordning på saker och ting då rutinerna är tillbaka. Hoppas på det iaf.Ha en fortsatt fin dag!

  2. Låter gott det där. Spenderar många av mina kvällar bläddrandes i våra kokböcker. Det är lika trevligt varje gång. Och blir fest. Det bästa är en nypa här och en nypa där och så lite bläddrande mitt emellan. Denna gången funkar det!

  3. Smart drag att involvera barnen! Då blir det inte lika lätt för dem att klaga sedan…Här hemma "fuskar" vi med matkasse varje vecka. Guld värt för mig som verkligen inte tycker om att storhandla.

  4. Och här sitter jag och är grymt imponerad över era hemmagjorda chicken nuggets. Och inspirerade kan du tro att jag blev 🙂 Heja er! Och fin helg till er så här i sommarlovsrefrängen.

  5. Hej!Jag sitter och läser din blogg, sida efter sida! Jag tycker att den är så inspirerande och fin!Jag hittade ett inlägg där du visade ett påskris med gröna droppar i, vart kan man hitta dessa droppar i glas? Letar varje påsk! Vore superhärligt att få svar! =)Hälsningar från Emmahttp://enmammasdag.com/weronica/index.php?m_id=bloggar&mod=blog&display=post&id=11168&id2=&resultpage=0&num=0

  6. Hej Weronica!!Skönt att höra att man inte är ensam om att försöka ta tag i matsituationen hemma:)Såg att du har köpt den boken som jag har tittat på med Emma och Annette. Är det bra??? Funderar på att köpa den.Tack igen för en otroligt inspirerande blogg.Ha en fin helg/ Karin i Stenungsund

  7. Jag älskar din mening:" Åh, vad jag älskar starten av något nytt! Och jag älskar att jag alltid hoppas på att det skall lyckas just denna gång :)"Det kunde varit jag….. :)Kram Jennica

  8. Emma: Jag köpte dem från en numera nedlagd webbutik – Juniform.se. Tyvärr vet jag inte var man kan få tag på dem 🙁 Karin: Jag har bara bläddrat än så länge, så jag får återkomma! Den är snygg om du gillar sådant 🙂 Tack för fina ord!

  9. Kollade receptet till de där chicken nuggets och de ska jag absolut göra, tror det kommer bli succe. Kan dessutom tänka mig att göra en variant med fisk, mina kids tokgillar fish and chips…

Leave a Reply

Your email address will not be published.