Tankar 20 augusti

 

 

 

Så var den här då. Skolstartsdagen. Vardagsdagen. Känsla av Ingenmansland. Innan man blir van. Jag är full med idéer, men sedan ska de konkretiseras också. Funderar över de olika arenorna. Hur de ska förhålla sig till varandra. Instagramsommaren (weronicaf) har varit glädjefull! Jag har funnit en fristad i det nya formatet där allt är så mycket enklare. Systemkameran skall fram igen. Slutare och bländare. Ljuset. Tyngden. Funderar över kreativitet. Och hur den skall förvaltas. Blogg. Instagram. Och planer för en mer utvecklad form med ord och bild.

 

 

Helgen: Nya kuddar från IKEA, Feeling Bordeaux, Lördagsutflykt och Rabarbermadam.

 

 

Det skulle vara roligt och värdefullt att höra era tankar och reflektioner inför hösten – både ni som producerar material inom bloggosfären och ni som är konsumenter av densamma. Hur ser ni på de olika formerna och dess relation t ex Instagram och blogg? Har ni på något sätt förändrat era vanor när det gäller bloggar t ex kommentarer och läsning? Vad tycker ni om recyclade Instagrambilder på bloggar? Vad vill Ni se inför hösten? Det skulle vara himla spännande att höra tankar kring detta!

 

signature

21 comments

 1. Jag bloggar också men tycker att bloggen aldrig kan ersättas av vare sig Face book eller Instagram. FB och Instagram är som en liten aptitretare medan blogger är den som ger hela storyn. Bloggen blir också en dialog på ett helt annat sätt genom kommentarerna. Kommentarerna och dialogen man har som bloggförfattare med sina läsare är något jag värdesätter mycket. Tycker att det är helt ok att både köra samma bild på instagram som på bloggen. Även om Instagram blivit stort så är det ju så att alla inte har det eller väljer att gå med och skaffa det. Kram och tack för en skön och fin blogg som du har.

 2. Jag har precis som du fallit pladask för Instagram, har hållit på sedan tidigt i våras. Känner att den tar ganska mycket från bloggen då det är så lätt och smidigt. FB använder jag knappt längre. Det jag vill kommunicera gör jag via Instagram. Jag använder mkt instagrambilder på bloggen. Både för att det är smidigt och för att jag inte har någon systemkamera. Känner att jag har lite olika följande i de olika formen så jag tycker inte att de krockar.

 3. Jag har under den här sommaren blivit helt förälskad i Instagram. Så enkelt och "kravlöst", och möjlighet att berätta en liten annan historia än på bloggen. För mig är bloggen mer tankar bakom, fokus på bild och text med redigering och mer arbete bakom. Att få ihop ett inlägg tar ju sin lilla tid. Styling, fotografering, redigering, och så text. Instagram är mer "on the go" och det gillar jag. Jag kommer att fortsätta med båda delar både att göra inlägg och att läsa andras bloggar och instagram. Tycker att instagram är jättekul när man har någon minut över då och då, att enkelt gå in och kika på de uppdateringar som kommit.Men jag kommer absolut att fortsätta att läsa fina bloggar också, de ger inspiration på ett annat sätt.Kram och ha en fin veckaJannike

 4. Desiree: Tack för tankar! Jag saknar orden på Instagram som ju mer är ett bildflöde, så det känns bra att kunna sträcka ut sig så mycket man vill här 🙂 Sedan gillar jag smidigheten och att man tar så många bilder som aldrig skulle ha blivit till annars. Det blir säkerligen någon slags korsbefruktning framöver! Kram

 5. Mary: Instagram har ju varit mycket av min blogg i somras. Nu känner jag att det möjligen gäller att börja väga ihop lite mer och kanske plocka fram systemkameran när man knäpper med mobilen. Får möjligen samköra ett tag för att komma igång 🙂 Spännande det där med vilka som följer på de olika ställena. Jag får känslan av att det är många jag känner igen från bloggen, men du har möjligen rätt i att det är lite olika där. Tack för tankar!Jannike: Kul att höra! Och jag menar nog också att de kan samexistera. Frågan är bara hur 🙂 Och om man kanske skall lyfta ut saker på Instagram för att visa i mer redigerat skick här på bloggen istället. En fin vecka till dig med!

 6. Intressanta funderingar, den här tråden kommer jag följa med spänning. För mig är Instagram och bloggen två olika saker. På Instagram kan jag vara mer personlig och vardagsnära, medan jag på bloggen måste hålla en viss distans för att bibehålla branschfokuset så att det inte ska bli för kladdigt och privat för dem som bara följer mig för inredningsinspirationens skull. Hänger du med? Jag tror att man följer personer på instagram och "ämnen" på bloggar. Åtminstone är det så jag vill välja att dela på det hela. Därmed inte sagt att vissa bilder inte tåls att visa i båda forumen, men med det som tankemodell hjälper det mig styra vad som ska hamna vart.

 7. Jag gillar bloggforumet bättre än Instagram. Enkelheten kan jag absolut förstå, men jag tycker att bilderna tenderar att bli så lika hos alla. Bloggosfären erbjuder mer mångfald och en större chans att lära känna olika stilar och olika uttryck. Därför tror jag. Recyclade Instagrambilder då? Tja, ibland absolut! Men inte alltid…. Om jag får tycka :)Kramar

 8. Frida: Jodå, hänger absolut med! Kanske enklare om man har den tydliga uppdelning mellan privat och bransch än om man som jag kör mer lifestyle på båda. Det blir ju ett digert arbete att hålla igång på ett antal fronter med inspiration 🙂 Jag har inte tänkt så himla mycket på vad som passar var eftersom jag använt Instagram som sommarlovsblogg, men nu börjar tankarna komma på att separera lite. Tack för tankar!Creando: Kul att du tycker till! När allt skall parallellköras hoppas jag att de olika formaten kan korsbefrukta varandra. Det känns så! Kram

 9. Jag tycker det är så tråkigt när en bloggare endast lägger ut instagrambilder med en rubrik. Jag tycker man läser bloggare för att få mer. Mer text, mer detaljer, mer känsla.

 10. Mia: Jag kan absolut förstå det. Samtidigt kan jag tycka att det ibland kan vara skoj att få mer sammanhang till bilder som visats på Insta. Eller att se ett tema där man sätter samman bilder till en ny helhet. Bara ett återupprepat Insta-flöde tror jag inte att någon vill ha eller är hållbart i längden. Det måste till ett mervärde om man skall köra i repris. Tack för tankar!

 11. Instagram har för mig i sommar varit helt fantastiskt, lätt att uppdatera och så otroligt kul att följa! Det känns som att man kommit flera bloggare lite närmre i sommar. Men nu när den börjar lida mot sitt slut så längtar jag efter att bloggarna ska komma till liv igen!Min uppdelning kommer nog bli så att på Instagram följer man mig lite "bakom kulisserna", där blir det lite mer personligt men med en mix av spontana inlägg kring inspiration. På bloggen blir det mer text och bildmaterial med lite mer jobb bakom. Oj, det här kanske blev lite röriga tankar från mig. Jag tycker att det varit otroligt roligt att följa dig i sommar på Instagram och börjar nu längta lite efter dina texter och det material som du levererar på din blogg. – Fantastiska kanaler båda två! 🙂

 12. Annixen: Inte ett dugg rörigt – förstår precis 🙂 Och det är nog ganska troligt att min uppdelning kommer att bli som din. Nu när man Instagrammat 100 % känns den kanalen som något helt naturligt, men det kommer alldeles säkert att bli en blandning när man är i gång på olika arenor samtidigt. Tack för tankar! Himla kul att följa dig med!

 13. Jag har inte mer än snabbtittat på Instagram och jag gillade det inte. Det var något med kommentarsfältet, alla jobbiga namn med understreck och man vet inte vem som är vem och allt var liksom plottrigt. Jag tyckte kommentarsfältet distraherade från bilderna. Tycker bilderna är för små?! Jag använder min Facebook som instagram, jag skriver inte så många statusar utan tar en bild istället. Jag kanske skulle kunna börja använda instagram men det känns som det blir same same. Och sen vet jag inte om jag vill dela med mig till okända men om man inte ska interagera så vet jag inte vilken poäng det är med det hela 🙂 Jag är ju ingen bloggare utan en läsare. Om man har en favoritbloggare (som dig!) så är det klart att det tilltalar att få lite "mer", lite behind the scenes eller hur man ska uttrycka det. Din instagram är den enda jag har besökt och jag gillade och tyckte det var intressant men som sagt layoutmässigt var det lite jobbigt och jag har tittat högst sporadiskt. Kanske måste man vänja sig helt enkelt. Jag tror instagram skulle passa som en kategori på bloggen, en bild med länk till sidan då och då. Men hur funkar det? Förlorar du trafik till bloggen? Det vore synd. Det du har är UNIKT. Det finns många bloggare som visar fina saker och är värda ett besök. Men du har liksom allt som jag är intresserad av. Skriver du om något så är det antingen sånt jag redan gillar passionerat eller något som jag ännu inte upptäckt men som jag vet att jag kommer älska. Din styling har blivit helt häpnadsväckande proffsig de senaste åren. Jag vet att det inte är någon tävling men kvaliteten (både text, bild och innehåll) på dina inlägg ligger ljusår ifrån alla andra inredning/livsstilsbloggar. Vet inte varför jag börjar svamla om detta nu men jag vill bara att du ska veta att jag uppskattar dina blogginlägg så mycket mer än en simpel "så fint"- kommentar (som det ofta blir) kan visa.

 14. Hmmm.. bara inläggets ämne gör mig glad. Du sätter ord på många av mina funderingar jag suger i mig av alla kommentarer.För mig är Instagram mer dagliga snabb-shot. En okomplicerad bild över något i min värld. För mig är det också en direktkanal till ‘mormor’ som lätt får tillgång till barnbarn à la minute. (kanske inte samma glädje för alla, men inläggen är ju snabbt förbi i flödet)Jag hoppas att alla arrangerade bilder (och läsvärda texter) fortsätter förgylla bloggarna och att Instagram kommer gå mer hand-i-hand med Facebook. Det stora + med IG är ändå snabbheten och den direkta kontakten med "alla" där ute. Med det sagt vill jag också tillägga att dina bilder (både på blogg och IG) alltid är av högst kvalitet och inspirerar till att stanna upp och bli bättre. Du är en sann inspirationskälla, tydligen oberoende av social kanal. Kram Anna

 15. Jag gillar instagram för att det känns mer personligt – närmre, och det gillar jag mycket!Men det kan aldrig aldrig ersätta bloggandet, och din blogg är ju så fantastisk – fortsätt snälla :)Och recycla – absolut! Ibland hinner tfn:en fånga saker systemkameran inte hinner; saker värda att visas igen å igen ;)Ha det gott!Malin

 16. Oj, vi verkar vara många som har fastnat i IG’s fantastiska värld i sommar. Det har verkligen varit jättekul och har, i alla fall för mig, fungerat lite som en dagbok. Enda kruxet är att det är så oerhört lätt att kanske bli aningens för privat – det är enkelheten som gör det tror jag – så man får tänka till innan man postar. Säkert nyhetens behag och allt det där och tids nog hittar man ett sätt att förhålla sig till det hela hoppas jag. Nu till hösten tror jag att IG svalnar och bloggarna tar vid igen. Hoppas det. Och då blir det nog också naturligt vad som ska hamna var. Mycket av det som funnits på IG i sommar får flytta in på bloggen och bli mer där i form av text och bild i takt med att inne- och datatiden ökar. Vi får prova oss fram helt enkelt! Men som sagt; det har varit vansinnigt roligt i sommar och fantastiskt att ha "fått" följa med på olika sorters sommaräventyr. Nästa år måste jag nog besöka "öjn" och det har du starkt bidragit till :)Måste också instämma med föregående talare; din blogg är fantastisk. Och alltid i framkant i en helt egen liga. Som ett glossigt magasin fast lite varje dag liksom. Tack för det!

 17. Hej, Instagram i mitt tycke är som att titta på ett vykort väldigt fint (oftast;)) och vardagsnära och SNABBT men jag saknar texten som allt som oftast ges i ett blogginlägg där man både får titta på fina bilder när sådan finns men också läsa en text med tankar information och inspiration samt ge det lite tid att läsa/se och begrunda. Ha en fin vecka!

 18. Jag har ju varit fast i instagrams värld i ett år nu och uppskattar det för enkelhetens skull. Kravlöst, enkelt och rolig. Men emellanåt kan det känns "ytligt" (hittar inget bättre ord just nu, låter lite mer negativt än vad jag egentligen menar). Jag har saknat att läsa bloggar, ord och bild ihop. Och då gillar jag ju ändå bilder väldigt mycket. Tror nog som Kristina att det kan bli mindre instagram när det blir höst och vardag. Jag tillhör de som har lagt upp en del instagrambilder på bloggen men kommer tänka mer på om jag verkligen vill göra det framöver. Inget fel med dem men till bloggen vill nog jag skapa något mer unikt (ett annat uttryck). Det blir tråkigt med för mycket upprepning! Spännande tråd det här. Är så glad att du har kommit igång med bloggen igen, älskar ju din mix här. Kram!

 19. Sofia, Anna, Malin, Kristina, Anne och Karin: Vilken ynnest att gå in här på morgonen och mötas av era långa, välformulerade och smarta kommentarer! Tusen tack för att ni tog er tid! Det kändes redan en förskjutning i går när jag aktivit började tänka blogg igen. Sortering i tanken – skall jag Instagramma detta eller skall jag spara det till bloggen? Sommarlovet var skoj, men nu är det andra tider 🙂 Facebook har aldrig varit min grej, men eftersom jag ser allt i bilder föll jag pladask för Insta. Och jag såg och ser det som en liten bakficka till bloggen. Kanske kan det länkas in i min dagbok här i marginalen som en mer kommenterad instagram med fler ord än bildflödet som kommer i mobilen. Jag kommer att testa mig fram känner jag. Och använda Instagram som ventil när jag tar lite ledigt från bloggen – kanske blir det julfirande på Instagram detta år för oss som var där i somras ;). För vardagsglimtar är det perfekt. Och ni – tack för alla snälla ord! Av det blir man ju bloggsugen om något! Kram

 20. Roligt att du tar upp detta, och så intressant att läsa allas svar! Även jag har trillat dit på Instagram i sommar. Det är snabbt, enkelt och ett roligt, mer personligt och anspråkslöst sätt att kommunicera på. För mig är det också så att Instagram blir mer privata glimtar ur vardagslivet än det blir på bloggen, och det passar mig perfekt. Det känns mer kravlöst och spontant medan bloggen kräver mer genomtänkta, arbetade inlägg (oftast 😉 Instagram har också öppnat upp för närmare kontakt med såväl bloggarkollegor som med andra som inte har bloggar – helt fantastiskt och jätteroligt, tycker jag. Det är onekligen smidigare att kommentera och visa sitt gillande på IG än på bloggar, det tar trots allt en del tid i anspråk, även om man kanske skulle vilja det.Instämmer i beundrarkören: din blogg är helt outstanding! Du är en av dem som fick mig att vilja börja blogga själv för cirka två år sedan, dina bilder och texter är så fantastiskt inspirerande och berikande. Älskar mixen du har och det du förmedlar via Instagram är lika högklassigt, om än i annat format. Tack för att du finns, helt enkelt! 😉 Hoppas att du vill fortsätta i samma anda, via blogg och IG!Kram Madeleine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *