Höstens finaste bokmärke

 

Jodå, nu får jag nog faktiskt lov att säga att min höstläsning har kommit igång ordentligt. Ett riktigt läsincitament är att ha korttidslån på biblioteksböcker. Då måste man liksom hugga tag i dem på en gång och inte bara bilda snygghög på nattygsbordet. Nu är det dags för denna.  Jag har ju redan ett fint bokmärke från Malin Lindners Mile. Men frågan är om jag inte måste ha ett till. Titta på det nya. Så vackert. Och en sådan där Carpe Diem:are bland boksidorna. Definitivt på min önskelista inför hösten!

signature

8 comments

  1. Har tittat länge på Knausgårds serie men inte vågat mig dit ännu…blir lite avskräckt av volymerna. Har du läst dem alla? Finns det skäl att frukta? ;)Å vilket bokmärke sen! Vilken lite bok-usling som helst skulle ju få sig ett lyft med ett sådant mellan bladen!//Sara

  2. Haha, det stämmer gott om korttidslån. Jag tvingas också läsa i hög hastighet nu. Precis börjat på hyllade Silvia Avallones "Stål", trots att jag bara börjat rekommenderar jag den varmt.

  3. Åh härligt med läsning och fina bokmärken. Malins bokmärken är ju superfina. 🙂 Jag är också sugen på att komma igång med höstläsningen och det finns nog chans att jag gör det nu när jag gått med i bokcirkel.

  4. Petra, Sofia och Victoria: Visst vill man ha båda?! Så himla fina!Sara: Ja, jag har läst alla fyra och skall nu ta mig an femman. Jag väljer orden ta mig an, för det är lite av en utmaning. Lätt att bli avskräckt. Av volymerna som är så himla tjocka och täta med text. De kräver sin läsare, det ska jag inte sticka under stol med. Jag fick lämna tillbaka tvåan för jag var helt enkelt inte läsare nog för den just då. Men samtidigt – så himla svåra är de inte om man väl kommer in i dem. Man läser helst med honom så att säga , på hans och bokens villkor. Ibland kan man bli galen på att texten stannar upp i massor av detaljer när man helst av allt bara vill vidare, men jag gillar och är glad att jag läst. Ettan och framförallt fyran är lättast att ta till sig tycker jag. Fyran är mer som en fristående bok. Kanske inte den bästa av dem, men i detta fall lättläst. Klart att du skall prova. Låna dem. Då är det bara att lasta tillbaka dem in i lånekedjan om du inte gillar 🙂 Ta en i taget dock och låt dem vila lite mellan. Då är de som bäst tycker jag.Mia: Ah – tack för tips! Bibblan regerar :)!Karin: Skoj med bokcirkel! Har aldrig varit med i en sådan, men alla läsincitament som gör att man sätter igång är ju av godo 🙂

  5. Tack för tips! Det är full fart i min bibliotek-karusell. Lån, återlömningar och reservationer i en stor härlig röra. Barnen hänger med i snurren och jublar när vi står först i kö till senaste Lasse Maja t.ex :)Härligt och klart aptitretande för fortsatt läsande!Knausgård – here I come….//Sara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *