Söndagsbild: Kastanjebrunt

 

Jag ägnar mig åt höstromantik i form av kastanjer. Det är något speciellt med de där första. Man blir liten igen och står och stampar på de taggiga för att komma åt den bruna skatten. Nu hamstrar jag dem inte i någon plastpåse och när drömmar om att vara den som har flest på skolgården. Nu sprider jag ut dem här hemma på väl valda ställen. För de är så himla fina. Och lena. Och höstiga. På ett bra sätt. Hoppas att ni har haft en skön helg!

Bidrag till Fabrikens söndagsbild

6 comments

  1. Åh, jag hade en gång ett jobb där det fanns två gigantiska kastanjeträd utanför. Ett jätte tufft jobb som man verkligen bara ville lämna bakom sig så fort arbetspasset var slut. Men de stora kastanjeträden och dess nedfallna skatter, höll mig kvar utanför huset ibland… Jag älskar kastanjer och dess vackra form och färg. För mig är dom jättespeciella och jag tänker på det jobbet jag hade där då och då…Det var väldigt taggigt och slitsamt, men samtidigt brunt och lent…En ovärderlig erfarenhet jag bär med mig med stolthet.. kram tina

  2. När min son var mindre kallade han dem kastanjeburkar och det tänker jag på varje gång jag ser ett kastanjeträd. Det är verkligen som små burkar. Fulla med bruna lena skatter. På mitt jobb gjorde barnen och jag kastanjemobiler förra hösten.Himla fint blev det när vi varvade kastanjer med träpärlor i starka färger.Vilken underbar bild du bjuder på ikväll.

  3. Så vacker bild med höst-mood! Vi har en del kastanjeträd i området samt på skolgården. Det brukar komma hem en del kastanjer på höstarna, eller rättare sagt flera ton! Tror att jag ska påminna dem om att börja plocka lite 😉

  4. Vilken läcker bild! Kastanjer, vi hade ett kastanjeträd på tomten när jag växte upp. Här i norr har jag dock aldrig sett sådana träd. Känns nostalgiskt med din bild och snudd på exotiskt.

  5. Tina: Vilken fin historia! Vackert beskrivet. Tack för att du delade med dig! KramCreando: Ja, svårt att få nog!Lina: Åh, låter hur fint som helst med sådana mobiler. Nästan så att min högst avsomnade pysselgen vaknar till liv 🙂 Tack!Annixen: Perfekt med barnarbete så att man kan dekorera loss sedan :)Dr Grane: Kastanjeträd är mäktiga tycker jag. Skulle gärna ha något i omedelbar närhet. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.