Vintergrönt

Nu är det dags för Helena och mig och presentera Christmas 2012 by H&W. Från och med i dag och fram till jul kommer vi att bjuda på inspiration på våra bloggar inför den stundande högtiden. Det kommer att bli stort och smått i en blandning som vi hoppas att ni kommer att tycka om. Häng med!

 

 

För mig är det alltid blommorna. Efter att de oranga stämningarna har klingat av, sätter min adventsförväntan in. Jag går ut i skogen och samlar in mossa, kvistar och kottar. Jag åker till närmaste plantskola och lägger andaktsfullt ner de första i korgen. Tazetterna som skjuter ut små gröna skott från den bruna löken. De slingrande vita rötterna från hyacinterna. Den stora amaryllislöken. Det är nu det börjar.

 

 

Även om julrosen egentligen inte trivs så bra inne i våra varma hus, så kan jag inte låta bli att ta in dem. De är så pampiga i all sin enkelhet. Vit magi i adventstid.

 

 

När trädgården går i vila, får man lov att få jord under naglarna på andra sätt. 

 

 

Även om doften från en nyutslagen hyacint är förförande, är de som allra finast med sina rötter frilagda och med knoppar som bara låter ana vad som komma skall. För mig är det en av de viktigaste blommorna i adventstid. Plantera dem i grupper med lite mossa över, sätt dem i glasburkar och udda koppar. Eller spola av jorden och låt rötterna spela huvudrollen i en klassisk hyacintvas. Allt blir vackert.

 

 

Välkommen kära adventstid!

 

Fotografi och styling: Weronica Fremenius/En mammas dag

signature

9 comments

  1. Så vackert! Jag känner att jag genast måste iväg och inhandla julrosor. Och så mossa då, för mig som bor i stan och har långt till närmaste skog 😉 Den inköpta amaryllisen hade bråttom och blommade redan i helgen. Tror jag ska satsa på snittamaryllisarna fortsättningsvis.Ha det så bra!

  2. Fantastiskt vackra bilder! Jag fotade mossa, minigranar, tazetter och annat fint igår. La vackert granris över mina rabatter där knoppar av krokus och annat dessvärre redan kommit upp :/ Ska bli kul och följa detta <3

  3. Nilla: Tack snälla!Sandra: De är så vackra julrosorna. De står lite olika länge beroende på vilken tur man har – men det får det lov att vara värt i adventstid! Ha det fint du med!Sofia: Tack! KramÅsa: De är liksom fotogeniska dessa blommor som bär på så mycket förväntan. Kul att du vill följa!Lina: Åååååååååå så glad jag blir 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *