Triss i julfynd

Börjar det att rycka i julnerven nu :)?! Eftersom jag älskar min kära adventsförväntan, så finns det en hel del i huset redan. Tomtar känns inte som något som jag tänker på än, men väl stjärnor, pappersdekorer och framförallt blommor. De första hyacinterna slog ut i natt och skänker väldoft i hela huset. En perfekt inramning till dotterns dag. Hon blir hela elva år. Tiden den går.

 

 

 

I dag blir det triss i fynd inför pyntningen. Glöm inte bort secondhand och loppis även när det gäller pynt till jul. Det finns massor som kanske behöver komma in i ett nytt sammanhang för att man skall uppskatta det fullt ut. Jag tog helt enkelt ut elanslutningen i en fönsterstjärna av trä och tyckte att den blev galant som dekoration.

 

 

Jag har redan tipsat om julkulor från Rusta och slår nu ett slag för de pappersdekorationer som de tagit fram inför julen. Fyndigt!

 

 

Och så nejlikor. Det blir definitivt en av årets julblommor i vårt hem. Finns oftast till en liten slant i matvaruaffären.

 

På måndag öppnar Helena och jag portarna för advent- och julinspiration här på En mammas dag. 

Hoppas ni hänger med!

11 comments

  1. Jag dammar av en gammal stjärna i näver. En present som legat i många år men som nu känns så välkommen in i "finrummet"! Rustas vita finns här också och den får nog en lång säsong här. Mer snöstjärna en julstjärna liksom?Ser fram emot advent och jul här på min favoritblogg!//Sara

  2. Du ser ju inte en dag äldre ut nu än på bilden längst ner och barnen skvallrar ju om att den är tagen för några år sedan. Snacka om en välbevarad 40-åring!! 🙂

  3. Kul att du "promotar" lite för allt härligt loppis/second hand-adventspynt som finns därute! (håller med dig om att vi väntar lite med tomtarna…)Ibland kan det vara svårt att se – när man står där på loppisen – hur det kommer att bli hemma, på plats. Men när man har gått runt och vänt och vridit lite på det som först kan verka vara både konventionellt och lite tråkigt – DÅ kan man komma på en alldeles ny lösning – som du har gjort med din näverstjärna. Såå fint!Och du, nejlikor är ju världens vackraste, livsdugligaste lilla "tantblomma". Det har jag, hm, upptäckt på senare år…:)/helena

  4. Grattis Anna i efterskott! Tänker alltid på er den 21 – min BF :)Idag är det E som blir 11! Åren rusar!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.