Adventssemla

 

 

I dag skulle jag ha åkt till Stockholm för att bland annat ha frossat i blommor på Rosendals, Ulriksdals och Zetas, men se det satte snön stopp för. Det var kanske tur så här i efterhand för nu har en förkylning satt klorna i mig. Jag får bestämt trösta mig i kväll med att äta en semla som blev över från adventsfikat i söndags. Första advent är synonymt med saffranssemlor här hemma. Vi har även ätit dem som dessert på julafton. En favorit helt klart.

 

 

Jag bakar saffransbröd enligt Annikas bästa recept på bloggen Smaskens. Jag bakar ut önskat antal runda bullar till semlor och resten gör jag vanliga lussekatter av. Semlorna görs enligt följande: Skär av ett lock på varje bulle. Ta ur en del av bullen med en gaffel så att det bildas en större grop. Blanda detta bröd med 200 g riven mandelmassa och ca 1 dl 3 % mjölk. Blanda till önskad konsistens. Ta ev i mer mjölk. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa 3 dl grädde och lägg en klick på varje bulle. Lägg på locken. Sikta över florsocker vid servering. Mums!

signature

5 comments

  1. Saffranssemla låter ju hur gott som helst. Får jag allt ta och prova till nästa lussebakning…Krya på dig och ha en fin kväll /Liv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *