Dukning i jultid

 

 

Scones känns alltid som lite helglyx til sena frukostar. Speciellt i detta hem eftersom det alltid är min man som gör dem. Om man vill ha glada barn som äter av hjärtans lust, undviker man att ha i en påse saffran i smeten, annars tycker jag om det i juletid.

 

 

Förra året återupptäckte jag gamla jultallrikar tack vare återbruket av Crème de la Crème som förvandlade dem från de dammigaste av loppishörn till pampiga kakfat. Förra veckan fick jag full pott inne på Myrorna. De finaste från Royal Copenhagen 1972 till 1987 för nästan inga pengar alls. Henrik har tingat 1978 års version med ett hundspann. Anna har valt 1981 med ett stiligt hästekipage med släde. Jag tycker såklart mycket om mitt födelseår med vajande palmer och de tre vise männen. Så fram med de gamla jultallrikarna om ni har dem i skåpen eller skynda fynda på loppis. De är de vackraste av assietter i juletid. 

 

8 comments

  1. Mmm, ljumma scones…Hi, hi, har du varit inne hos mig nyligen? De där tallrikarna ligger framme på köksbordet just nu – för vidareforsling längre in i skåp och eventuellt upp på någon vägg också.Hundspannet ligger längst upp just nu, men jag tycker också mycket om "din" tallrik. Palmer+visa män=en oslagbar kombination!Tio kronor gav jag – på IRL-auktion – för tretton stycken. Som hittat!Smaklig blå/vit måltid då!:)/helena

  2. Mia: Det är himla gott! Barnen ratar dock :)Sandra: En del saker behöver komma in i ett sammanhang för att man ska se dem med nya ögon.Jag tycker att de är himla fina! Krukan är ett loppisfynd från för många år sedan. Detsamma!Johanna: Mycket skoj!Helena: Oj, det priset slår jag inte – makalöst billigt 🙂 Visst är de fina. Och skoj att liksom spinna historier kring. Detsamma till dig – eller om de hamnar på din vägg då kanske!

  3. Kul! Och så bra att de används. Mina morföräldrar hade en gigantisk samling hängandes på väggen. Undrar just vad som hände med den…

Leave a Reply

Your email address will not be published.