Christmas mix II

Vi som sentimentalt drömmer om vita adventstider har sannerligen fått vårt lystmäte denna vecka. Många ryggar är säkerligen ömma av flitigt användande av snöskyfflar, men ack så vackert det är. Allt blir ljusare. Man blir mildare i sinnet av små flingor, vilket möjligen är tur med tanke på alla blöta kläder som kommer hem med barnen. Vi har överdoserat varm choklad denna vecka. Men det är som det ska vara. I december. Håll till godo med veckans juliga mix!

 

I går sände HBO en ny dokumentär om Vogue i USA med anledning av magasinets 120-års jubileum. Fokus ligger på redaktörernas arbete bakom de ikoniska bilderna. Jag vill såklart se den. Helst nu. I samband med dokumentären har det även getts ut en bok som jag gärna skulle vilja ha av tomten. På nattygsbordet ligger den mest kända Vogue-redaktören Grace Coddingtons memoarer. Sedan får jag lov att se om September Issue på jullovet.

Grattis till alla benådade Annor, däribland min dotter, på söndag.

Om man tycker om amerikansk klassisk julstämning med extra allt kan man lita på Tiffanys reklamkampanjer. Den senaste är inget undantag.

Nästa års vackraste almanacka? Ja tack, tomten, kanske till Annixen också då.

Blir detta julen då vi får följa allt extra noggrant på kära Instagram? Tindrande barn framför granen, köttbullstrillande och juldagslättja? Vi får väl se. Här finns jag. Och det är inte utan man ler åt parodin på företeelsen som spreds i veckan. Skoj.

Klicka på snöflingan för att komma till spellista Julmusik 2012 på Spotify.

Lucia på torsdag. Vi har en liten tomte i familjen som tränar på att tända ljus. Han kommer vara den finaste av alla i tåget. Såklart. Favorit från årets IKEAjulsortiment. 

Dags att forma den där bokhögen som jag skall få all tid i världen att läsa i mellandagarna. Kennedyeposet av Britt-Marie Mattson har kommit i pocket och rekommenderas i dag av Bokhora. En perfekt mellandagsbok tänker jag.

2013 blir vi extra smaragdgröna enligt Pantone. Ja tack säger jag. Det är en elegant färg som jag tycker om. Vackert vintrigt collage i bröllopston av The Perfect Palette. 

Vackraste Kinfolk kom i veckan. Den är så fin och inspirerande. Titta även på deras lilla julfim.

Ännu en klassiker till julens bokhög, innan filmen kommer i februari.

Julens vackraste smycke för granen. Handgjort silver av Malin Lindner på by Mile.

Helena hade filmfrossa i veckan. Jag går på en av mina måsten i juletid. The Holiday. Ta en tur i det pittoreska huset som Cameron Diaz:s Amanda lånar över julen här. Eller titta in i Jude Laws Grahams hus här. Tänk att den där filmen är lika bra varje år.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin decemberhelg!

signature

10 comments

  1. Du är bara så bäst Weronica! Den här julen har du överträffat dig själv tror jag!The Holiday ser jag varje jul, perfekt julfilm. Jag har kollat bland Helenas tips och har hittat några nya som jag ska se framöver.

  2. Å vilket härligt långt och maffigt inlägg! Kennedyboken har jag också beställt, ser supermycket fram emot den.Många fredagskramar från Frankrike

  3. Tack Veronica för ett super bra inlägg, det äralltid lika kul att läsa!Hoppas du får en bra helg!Chatarina

  4. Åter igen ett härligt svep över godbitarna man inte bör missa här och nu. Tack för din skarpa blick som sållar bland allt där ute åt oss andra 🙂 Man tackar!

  5. Min julstämning ökar varje gång jag tittar in på din (och Helenas) blogg nu i december. Älskar era julinlägg! Tack för alla fina (och roliga) tips och vackra bilder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *