Fredagssvepet: Vecka 10/2013

Den första veckan i mars har bjudit på riktig springfling, men kylan verkar bestå. Snart, snart. Vi laddar för helg. Innan dess – håll till godo med veckans fredagssvep! Det är det nittiosjunde (!) i ordningen. Svindlande.

Jag älskar den här bilden som jag såg i veckan hos Cofee Stained Cashmere. Det påminner mig om min fredagstradition när barnen var pyttisar och maken var föräldraledig halva fredagar. Då klädde jag upp mig,  gick på staden och satt och åt chokladbakelse allena på ett café medan jag läste Ebba von Sydows krönika i Expressens fredagsbilaga.

Modevisningarna för A/W 2013-2014 pågår för fullt ute i stora världen. Det mest exklusiva och delikata hittills ses hos Alexander McQueen. Det är Haute Couture i minsta detalj och mer konst än kläder. Men inspirationen är fri i vanlig ordning.

Det metalliska skimret sprider sig redan i vår med klassiska former från Chaneljackan. Jag provade denna hos Lindex i går. Nyfiken på H&M:s tillskott i kavaj med glittertrådar.

Intervju och fin bildserie med Sarah Jessica Parker i Net a Porters tidning.

Den är så vacker. Vasen Äng från Klong där man arrangerar blommor efter behag med hjälp av insatsen i mässing.

Fredagsmusik.

Chhatwal & Jonsson får väl sägas vara ett av de märken på hemtextiler som har mest vind i seglen för tillfället. Vacker paisleykudde från Lilla Villa Vita.

Vi har den internationella kvinnodagen denna fredag. Hos Nordic Design Collective kan man fira genom specialpris på Jollygoodfellows fina Sisaret – kvinnor i klassiska knutar.

Jodå, till slut kom jag in på H&M:s storsatsning & Other Stories i går. Jag blev mest sugen på avdelningen accessoarer och skönhet, men har inte klickat hem något ännu. Jag hoppas på mer inspiration framledes – fler historier helt enkelt. Nu blir det många produkter på rad. De verkar fina, men kittlar kanske inte tillräckligt. Nagellacken är inte på plats heller. De hade förmodligen varit svåra att motstå.

Streetstylefotografer världen över har bråda dagar med alla stiliga människor som går på modevisningarna. Här en favorit från The Sartorialist.

Nya vykort från Therese Sennerholt.

Den stora inredningsnyheten i veckan torde vara IKEA:s satsning på köket. METOD kommer finnas i varuhusen från början av juni. Det är onekligen spännande med nysatsningar från möbeljätten gällande såväl standardmått som hur man tänker kring kök.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt bra helg!

signature

15 comments

  1. Vad ljuvligt allt var – som vanligt! Snart dags för 100-jubileum för svepen:-)!Ha en härlig helg med vårljus men vinterkyla!//Elisabet

  2. Åh, att lilla jag har blivit omnämnd i ditt härliga fredagssvep två fredagar i rad gör mig så glad, ja rent av överlycklig!Tack för all finfin inspiration du delar med dig utav!Trevlig helg!Kram Maria

  3. Hur ska de 100:e svepet firas??!! STORT tycker jag,Ser i allafall framemot det och alla andra fredagssvep. Du är grym! Lägger ner tid, själ för alla oss..TACK!Nu kör vi fredag:)KRAM!/A

  4. Bästa svepen! Och tänk – nästan 100! Hoppas ni får en riktigt solig och fin helg – jädrar vad glad man känner sig av lite sol 🙂

  5. Vilken rolig fredagstradition, återuppta den vetja!Underbar bild från Alexander McQueen, pinnade den genast! Må så gott!

  6. Det är ju fantastiskt att du laverat så många svep, TACK säger vi trogna läsare! De tillhör numera min fredagsritual, lika viktigt som tacosen och myset för barnen! :)Ha en riktigt fin helg!

  7. Så inspirerande som vanligt! Du kan du, tack för det. Du har inga planer på att komma på bloggdagen den 4/5 i Stockholm? Det vore så roligt att träffa dig irl.Kram Linda

  8. Härligt svep, även en lördag! Den där Chanel-inspirerade jackan har jag insett att jag bara måste ha. Lyckad marknadsföring från alla håll.Fika på stan i eget sällskap är hälsosamt, möjligen så när som på själva fikabakelsen.Ha en fin helg!

  9. Den första bilden och med din text <3 inspiration! Precis så vill jag ha fredagen o ska försöka införa något liknande. Fint o lyxigt o precis vad man behöver när man är mammaledig. Kram o fin fortsättning på helgen

  10. Tusen tack för era fina kommentarer! Linda: Skoj med bloggträff! Jag åker inte på den, men vi får kanske tillfälle att träffas någon annan gång! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *