Fredagssvepet: Vecka 11/2013

Tjugo grader kallt i morse. Det var måhända inte det man hoppades av den 15:e mars. Men hur lång vintern än är, så kommer faktiskt våren. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

 

 

Pang. Tjugo lyssningar senare. Pang. Bästa.

Veckans viktigaste.

 

 

Jennifer med bloggen j. levau är på gång med sin webbutik. Charmanta bilder till några av de tröjor i kollektionen One in a million som kommer säljas. UPDATE: Nu är butiken öppen.

 

 

 

H&M hade sitt stora vårsläpp i går. Jag fastnade för skjortan till Henrik och han ville ha den också. Här måste det noga visas upp innan man klickar nu för tiden.

 

 

Ingegerd Råman är finaste omslagsflickan för åhléns nya magasin som fått ett riktigt lyft. Nästa vecka släpps en specialkollektion för Indiska i samband med Världsvattendagen 22 mars. Råman är en av mina absoluta favoriter inom formgivning, så självklart måste jag se karaffen och det lilla glaset i verkligheten också.

 

De blå vindarna sveper fram. Jag blir alltid lite extra preppy marin på vårkanten. Kudde från H&M Home. 

 

Inte helt oväntat får man därför ett sug efter sådant här. Aristidia/Svenskt Tenn.

 

Royal Design har fått in ett stort sortiment av Spode. 

 

 

På min – "Att kolla"-lista/Lindex. 

Kombinerad bänk och förvaring Ängsö/IKEA.

 

 

Helena länkade till den i veckan, men jag kör också om ni missat den. Fina Lonny Magazine med fokus på barnen. Tittgodis.

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

 

signature

11 comments

  1. Tack för att du hittar guldkorn i vår brokiga värld!Den blå-vita skalan tröttnar man aldrig på. Ingegerd ska spanas in på Indiska – helt klart! Trevlig helg trots kylan!//Sara

  2. Läste precis det öppna brevet. Starkt. Nu måste jag torka min tårar inför finfika. Fredagsfika. I all hemsk verklighet känns det så bra att detta får uppmärksamhet. Vi kan inte bara läsa och skaka av oss, gå vidare. Det går bara inte. Jag vill inte erkänna, inte heller tro att det är detta samhälle jag lever och verka i. Är jag skyldig till samma beteende? Tänkvärt. Hoppas på ett startskott som aldrig ebbar ut för antirasism. Mixen är som sagt ditt starka kort, men detta var viktigast. Viktigast.

  3. Älskar dina fredagssvep!Jag håller med Anna ovan att Jonas öppna brev var veckans viktigaste. Det är en sån slump att jag lyssnade på Jonas i måndags på författarkväll och han sade "jag jobbar just nu på en text för en stor dagstidning. Den ska publiceras på onsdag – om allt går vägen – så jag ska jobba med texten fram till 2 i natt då det är deadline". Och när vi alla läser tidningen på onsdagsmorgonen finns artikeln där och är den s.å. b.r.a. Så viktig. Och vilken spridning.

  4. Tack Weronica för att du blandar in allvar och humanism i ytan. När det sprider sig på detta vis betyder det verkligen något. Ha en fin helg!

  5. Härligt fredagssvep som vanligt! Gillar oxå den blåa klänningen i massor! Snygg till jobbet i sommar. Hopps du haft en skön helg!/S

  6. Det var väldigt nära att jag skrev någonting om Khemiris roande (ett skratt som fastnade på ett obehagligt sätt i halsen) oroande, allvarliga, viktiga text under helgen – men av olika anledningar blev det inte så. SÅÅ glad blev jag – att hitta länk till den även här i ditt fredagssvep! Hatten av för Jonas, och dig Weronica!, som sprider och delar!Och en finare Affischflicka än Ingegerd Råman får man leta länge efter. Såg reklam för de där finfina "vattensakerna" någonstans – var det i Elle tros? Och lite svag i knäna blir även jag, numera, av det blåvita, fräscha, vackra.Tack för bästa svepet – funkar mer än okej att avnjuta även en mycket sen söndagskväll… /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *