Huvudstaden

 

 

I går var jag uppe och andades lite huvudstadsluft. Innerstadsrace och sedan handelsträdgårdarna. Precis som det brukar vara när jag åker upp med mina föräldrar. Himla trevligt i vanlig ordning. Tänkte på det i går. Vid den glittrande Nybroviken. Hur jag känner det där stinget när jag läser om hur ni huvudstadsbor bara springer ner på staden. Så är det ju inte för mig. Och därför blir det lite speciellt varje gång. Lite mer speciellt blir det också med det klassiska shoppingtricket att slå in sina egna presenter. även om jag mycket väl vet att det ligger en parfym från Diptyque i det där paketet, eftersom det är jag själv som har köpt den, så är det alltid lite mer speciellt att packa upp på detta sätt. 

 

 

Även om jag är en hängiven nätshoppare, så är det alltid något speciellt med vackra påsar. I går köpte jag mest presenter, men även lite till mig själv.

 

 

Ulriksdals och Zetas. Två himla olika ställen, men det är svårt att undvara något av dem. De slår an inspiration på olika strängar hos mig. Vintern gick hårt åt en del av min lavendel, så det har blivit lite hål i rabatterna. Fler rosor då naturligtvis. Har man väl börjat, så fortsätter man märker jag. Små Queen of Sweden denna gång. Och så fann jag robusta höstanemoner hos Zetas. Att jag skulle infoga växter i min shopping kunde jag i min vildaste fantasi inte föreställa mig för fyra år sedan. Tänk att man utvecklas hela tiden – härligt!

 

Fin tisdag till er!

signature

12 comments

  1. Så härligt med storstadsvisit! Tänk om man hade haft lite närmare till Zetas…Även här har vintern gått hårt åt bl.a. lavendeln.(måste bara nämna att kommentarer från Chrome verkar nästintill omöjligt… IE funkar dock bra.)

  2. Ja tänk vad glad man kan bli av fina paket – även om de är till sig själv. Flera av mina lavendel tog också stryk i vintras, men här har jag dessutom problem med skogsgäster (rådjur) som gnager på mina rosor, så med försiktighet planterar jag… och hoppas..Kram Jannike

  3. Glad av paket och vackra påsar bli man. Även när det är till sig själv. Är själv en hängiven nätshoppare, men planerar en zetastur i slutet av veckan. och självklart lite mer rolig shopping när jag och dottern far till stockholm :)Kram Maria

  4. Åh så härligt med höstanemoner. Det vill jag också ha i rabatten. Vilken färg valde du? Vet du om det finns flera olika sorters höstanemoner? Vad ska du kombinera dem med? / Heléne

  5. Ja, vardagslyx är det bästa. Och då tänker jag på att slå in presenter till sig själv. Bor man i huvudstaden finns ju allt, som du säger, tillgängligt hela tiden. Så då blir det en zetasutflykt en helg och något annat en annan dag. Man tillåter sig inte då att shoppa fullt ut. Vardagslyx. Härligt att komma hem med kassar fyllda med glädjeämnen.

  6. Ja, själv har jag alldeles för lååångt till huvudstaden för att ens kunna åka över dagen.. Tur som sagt att de finns nätbutiker:)Men vissa saker är ju svårt att handla över nätet, som dofter och blommor. Jag har besökt Zetas en gång i mitt liv och blev som de flesta hänförd av allt det vackra. Kanske är det tur för plånboken att man inte bor närmare:)Håll utkik på vår blogg efter ett inlägg från en fantastisk trädgård! Tror du kommer att gilla den:)Kram /A

  7. Ibland blir man ju nästan gladare av en riktigt fin inslagning än av innehållet i paketet. Och så är det ju himla roligt att slå in paket. ?

  8. Wow! Du behöver minsann inte åka till New York för att komma hem med hårda papperspåsar och fina paket. Snygg samling. Var hos vår favorit i går och säg att de kommit servetter i gula elefanterna nu… Tjusiga! Höll mig dock strängt till inköpslistan. Fast jag bott i Stockholm i tolv år (!!) njuter jag lika mycket av staden. Speciellt på sommaren. Det är en lyx att bo här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *