Sensommarweekend

 

 

 

Som jag har längtat efter att åka till österlen! Och nu blir det så när maken och jag bestämde oss för att boka en weekend på Kafferosteriet i september. Det vore naturligtvis ultimat med en sådan där ljum sensommarhelg som är det absolut bästa jag vet av allting. Kylan börjar anas, men vindarna värmer fortfarande. Det kan naturligtvis bli piskande regn också, men det får lov att bli fint det med :). Jag har läst Frida på Trendensers fina österlentips, bland annat i Ipadmagasinet, men sitter ni inne på några pärlor, så dela gärna med er. Jag är förstagångsbesökare, så gärna både obligatoriska stopp och små smultronställen utmed vägen. 

Bild:Kafferosteriet.

signature

20 comments

 1. Hej!Jag ääälskar Österlen och har masdor av bra tips. Har bloggat om flera av våra resor dit och i länken jag lämnat här hittar du vår senaste resa. Mina tre absoluta favoritställen (om vi inte pratar boende) är:Mandelmanns TrädgårdarFridenVilhelmdals GårdsbutikHa en fantastisk resa!!!

 2. Österlen är ju bara SÅ vackert och har mycket att erbjuda för alla sinnen. Längtar dit nu när jag ser din hääärliga bild! Så fin!Kram Judita

 3. Åh vad härligt med en tripp till underbara Österlen…vi var där för några veckor sedan! Tips från mig – Olof Victors kafé, Apotekarens trädgård, Reunion Home och en härlig promenad på Mälarhusens och Sandhammarens stränder! Kafferosteriet måste vi besöka vid nästa tillfälle! Oh ja…det blir förhoppningsvis många fler gånger vi åker till Österlen!! kramkram

 4. Österlen är fantastiskt! Knäbäckshusen, är en otroligt vacker strand, att se dimman lätta över havet här tar andan ur en. Vacker keramik köper du hos Tomas Drejare och avsluta sedan dagen med den stenugnsbakade pizzan på kafferosteriet som är gudomlig. Hoppas ni får en härlig helg!

 5. Vad roligt! Jag ska dit med vänner i oktober och hoppas istället på en sådan där krispig orange hösthelg. Inte fel det heller.KramMia

 6. Ja det här är ju min hemvist men jag älskar ändå att sommarturista på Österlen. Ett bra val med boende på Örum, och fika på Olof Viktors i närheten! jag håller även med om att du ska kolla in medelhavsshoppen på Apotekarns i Simrishamn. Där finns också outlet på märkesmöbler (urban Living)och äta ska du göra på En gaffel kort längre ner på gågatan, strax innan hamnplan! Hör av dig för mer tips (jag har F.ö. Hus att hyra ut här om ngn mer är intresserad) se min instagram -frufrithiof -för bilder. Trevlig weekend

 7. Åh så härligt! Det är verkligen fint, och med lite planering (och ja utan också) så kommer ni ha många ställen att kunna besöka.

 8. Österlentips är Olof Viktors cafe i Glemminge, Kiviks äppelmusteri, och om ni har bokat vid rätt tillfälle i september även äppelmarknaden, men även Havängs naturreservat och Knäbäckshusen, Brösarps backar, Andrarum och Christinehof. Abbekås och Kåseberga med Ales stenar är ett måste.KramNettan

 9. Där är härligt! Vi var där och åt middag en kväll, hela familjen, när vi var på Österlen i början av juli. Fantastiska stenugnsbakade surdegspizzor – och kaffet var gudomligt. För att inte tala om bakverken 🙂

 10. Å, ni kommer få det himla härligt! Jag hänger en hel del på Österlen på somrarna och kan rekommendera Backagården (härligt café i ett stort växthus) och Kåseberga Café och bistro; därifrån har ni underbar utsikt över havet!.

 11. Missa inte Ales stenar, en tur inom Ystad och en fika på Sara och Söderberg bageri (eller köp med er deras jättegoda surdegsbröd).En glass i hamnen i Simrishamn.En tur längs med kustvägen, dvs förbi kustbyarna Skillinge, Brantevik etc. Ett dopp vid Sandhammaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *