På televisionen: Top of the lake

 

I morgon kväll är det premiär för Jane Campions serie Top of the lake på SVT. Jag väljer numera nästan alltid bort kriminaldraman, om det inte är av karaktären puttrig brittisk kostym med ett litet mord i biblioteket. Förr såg jag allt – nu har jag blivit blödig tror jag. Men det här är något helt annat. Jane Campion framförallt. Och Elisabeth Moss, känd för att vara Peggy Olson i Mad Men samt Holly Hunter.

Med alla serier som rullar på iPads och annat här hemma, kan jag sakna den där heliga tiden där man bänkar sig framför TV-apparaten och ser ett avsnitt i veckan. Förhoppningsvis blir måndagar 21.45 något i den stilen denna höst. SVT skall även sända tre av Campions filmer. Tittfest framöver med andra ord.

signature

7 comments

  1. Nilla: Det finns sannerligen mycket därute. Jag har mest kollat på iPad i sommar och sett ikapp serier som jag missat tidigare. Homeland säsong ett såg jag senast och i går började jag på Breaking Bad på Netflix. 56 avsnitt kvar :). The Paradise ser jag också och mest live faktiskt. Kul att liksom sätta sig ner en speciell tid. Dags i kväll igen. Fin söndag!

  2. Tack för din kommentar Weronica:)Håller med, de där "heliga" TV-tiderna finns knappt längre ju, på gott och ont. Tack för tipset om serien, kan också tipsa dig om en Netflix serie som jag ser nu "Orange is the new black" – den tycker jag är bra!:)KramJenny

  3. Kan inte annat än att hålla med! När min dotter blir tillräckligt gammal vill ju jag också, tillsammans med mim familj, bänka mig framför TV:n med snacks och allt som hör till mysigt TV-titt. Precis som en själv gjorde som barn, 24 karat, Kär och galen, Det kommer mera osv. Men play-kanaler och Netflix är verkligen framtidens TV-tittande (är jag rädd?).

  4. Jenny: Orange is the new black plöjde jag i somras under några intensiva dagar. En riktig höjdare! KramRebecca: Visst är det lite så. Melodifestivalen får oss fortfarande att samlas kring TV:n, annars är det spridda skurar på olika plattformar. Vi får väl helt enkelt satsa på andra "lägereldar" att sitta kring framöver som familj 🙂

  5. Den där serien måste jag kolla in. Jag är lite tvärtom, jag ser nästan inget annat om jag inte esr det på tv. Blir stressad av alla serier som finns tillgänliga på nätet och väljer bort dem helt. Homeland såg vi säs 1 och 2 på tv, jag är förvånad att det känns så få som såg den då för den är ju suveränt bra. Annars gillade jag nya serien på 4.an som började igår och flera kvällar i rad, engelsk kuststad men crime, och ganska sorgsamt sådan. kram Milla

  6. Milla: Min man satt och såg på Homeland, men jag hakade inte på då. Jag blir snarare stressad av att det sänds en speciell tid – ofta vid 22-tiden då jag börjar bli trött – och sedan lagras det grejer på hårddisken som jag skall se ikapp 🙂 Just ja, den där serien i fyran såg lovande ut den med. Många serier finns det som sagt! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *